Toysdaily 玩具日報

查看: 22165|回復: 52

[新品消息] DX超合金魂 宇宙飛龍

魂 NATIONS TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/news/1133916/

條龍應該會好大隻 :x
點偷運入境{:2_303:}
V型我唔中、Nu我唔捨得,呢隻我中到應!!!!

不過隻金剛身上龍頭好扁,莫講話分體做飛龍頭,依家合體做金剛都嫌太扁,搞到金剛身型好單薄。
又,飛龍作為基地,我好希望入面有多D機關。

.......我想要DX金毛獅王呀!
呢隻大龍,,我勁like,,
條龍唔會只有音效吧?你整條gx05放大真係唔得你:blame:
以前買合金玩具覺得有電鍍先至係王道, 現在寧願跟返原色反而覺得仲耐看
目測主要係玩條龍啦,身上面好多機關,又多透明件,感覺主要目標群係鍾意玩基地嘅師兄們。

至於金剛.....我覺得因為主菜係宇宙飛龍,隻金剛真係...好唔掂...單薄,無氣勢,個龍頭身好似Q版咁...

不過原設所限無辦法啦,一係玩飛龍,一係玩金剛,Bandai呢次揀咗飛龍。:67:
Garycharm 發表於 9-12-2020 07:20 PM
V型我唔中、Nu我唔捨得,呢隻我中到應!!!!

不過隻金剛身上龍頭好扁,莫講話分體做飛龍頭,依家合體做 ...

睇落應該係兩個龍頭,飛龍頭同金剛身細緻位同個模完全係兩個設計。
睇下條龍有幾長,金剛有幾高,再決定入唔入手!

魔龍本體那些刻线好像是刚畢业的学生在做,完全是随便填D线塞满就交货,特别是龍角简直是乱填,果度会有咁样的布线……要打开的吗?龍角那条巨大的缝也很得人驚。

问题来了,魔龍本體這么多莫名其妙又粗又深的刻线,而機械人<皆鲸>卻是滑脱脱复古工藝一条刻线都無……雙眼塗上去的,都不给透明件。是要完全复古連工藝都重返70年代的玩具吗?

越做得大隻问题点暴露的越多,对于盼望了魔龍很久的人,例如小弟,实在非常失望,钱己备好pose+
加油吧
tower 發表於 10-12-2020 04:52 AM
飞龙本体那些刻线好像是刚毕业的学生在做,完全是随便填D线塞满就交货,特别是龙角简直是乱填,果度会有咁 ...

唔好意思有D離題...用電話出post set番用繁體字真係咁難咩?
細嗰盒出R版就有興趣, 太大盒唔會考慮了
呢隻其實無咩好玩, 拎起條龍條尾又唔會夠力, 有合金魂滿足下童年回憶已經夠

咁大隻, 香港地相信無幾多人"有能力"攞出來展示
nobita16 發表於 10-12-2020 06:53 AM
唔好意思有D離題...用電話出post set番用繁體字真係咁難咩?

对,呢隻飛龍設計真係好似香港學生咁廢,大大隻但只得把大声亂叫,令人好討厭,大家点會用幾仟元買下它呢???

对,呢只飞龙设计真系好似香港学生咁废,大大只但只得把大声乱叫,令人好讨厌,大家点会用几仟元买下它呢? ? ?

註:真正香港本地人從來都懂繁體中文字雙運,只有現在的香港廢學生才不懂!!!