Toysdaily 玩具日報

[新品消息] CCSTOYS社 真マジンガーZERO 終焉の魔神

YHW 發表於 1-1-2021 02:50 PM
呢個討論區大部份討論出自日本卡通的玩具。日本又侵略過中國,你入來講國愛嗎?不理解…… ...

咁麻煩你掉晒所有屋企中國制做嘅野唔該,包括你所講嘅"日本卡通的玩具"
Vince 發表於 31-12-2020 06:32 PM
第一版都未出,何來 再版 ...

exactly{:1_206:}
Vince 發表於 31-12-2020 06:32 PM
第一版都未出,何來 再版 ...

佢係咪想講「加單」?

我早兩日去訂,店主話我張單已經係「第二水」。
Garycharm 發表於 1-1-2021 05:21 PM
佢係咪想講「加單」?

我早兩日去訂,店主話我張單已經係「第二水」。 ...

本身對佢都好有興趣 ... 但我連之前隻 天元 都未收到貨 ... 不如衝現算 la ...
:cool:
Vince 發表於 1-1-2021 05:41 PM
本身對佢都好有興趣 ... 但我連之前隻 天元 都未收到貨 ... 不如衝現算 la ...
...

我马来这里,天元开定九月到货,到现在拿到货的人极少,最终以炒价来买,同意买现货算了
Vince 發表於 1-1-2021 05:41 PM
...

點解會咁遲都未攞到?:@
我截訂前最後兩日先落訂,都可以係十一月攞到:$
Dancougaproto 發表於 1-1-2021 05:51 PM
點解會咁遲都未攞到?
我截訂前最後兩日先落訂,都可以係十一月攞到 ...

我一向都係細鋪訂野 ... 佢一直都未收到貨,所以未冇得攞 law ...
gooseliu2003 發表於 1-1-2021 03:52 PM
咁麻煩你掉晒所有屋企中國制做嘅野唔該,包括你所講嘅"日本卡通的玩具"

你覺得中國制好自豪?定別人只係因為低成本先中國制?咁麻煩你同所有廠商不要再生產出自侵略國所出的卡通產品,繼續自豪嘅內循環,要不斷循環呀!現在連越南都可以上YouTube同Facebook, 國內嘅同胞還要翻場先睇到外面世界,身為中國人點甘心呀?  
gooseliu2003 發表於 1-1-2021 03:52 PM

你估大陸做嘅玩具唔駛錢買架?d生產商冇收錢幫人出玩具?唔好講到全世界好似欠左大陸咁,全部人都真金白銀一買一賣。成日講到好似中國送嘢俾你唔收錢咁。冇咗中國製造,都仲有越南泰國,但係中國啲廠冇人幫佢買嘢嘅話邊個會死呢?
YHW 發表於 2-1-2021 12:16 AM
你覺得中國制好自豪?定別人只係因為低成本先中國制?咁麻煩你同所有廠商不要再生產出自侵略國所出的卡通 ...

自由民主美國,禁止市民睇tiktok喎,你又吾講既?吾鐘意made in China , 甘你掉哂屋企d野都差吾多,但你又要用

人地講話講愛國要報國安果條友咁愛國但又睇日本機械人動畫,話呢個討論區傾得嘅機械人都係日系,你咁激動做咩

haha  發表於 2-1-2021 09:12 PM
toys991 發表於 2-1-2021 06:41 PM
自由民主美國,禁止市民睇tiktok喎,你又吾講既?吾鐘意made in China , 甘你掉哂屋企d野都差吾多,但你 ...

美國因為有制度,最後咪禁止唔到tiktok囉,大陸呢?咩叫制度?
tsoi3523 發表於 2-1-2021 08:43 PM
人地講話講愛國要報國安果條友咁愛國但又睇日本機械人動畫,話呢個討論區傾得嘅機械人都係日系,你咁激動 ...

哦,我唔係激動,剩係講下有冇玩具需要掉咋嘛
YHW 發表於 2-1-2021 12:16 AM
你覺得中國制好自豪?定別人只係因為低成本先中國制?咁麻煩你同所有廠商不要再生產出自侵略國所出的卡通 ...

定別人只係因為低成本先中國制  , 你講得一啲都冇錯,絕對認同, 試問以家仲有邊度成本低而效率高(工人多),我諗除咗印度都冇乜其他地方係,但係最最弊嘅係侵略國又要講成本效益又要搵中國幫手做
gooseliu2003 發表於 3-1-2021 12:38 AM
定別人只係因為低成本先中國制  , 你講得一啲都冇錯,絕對認同, 試問以家仲有邊度成本低而效率高(工人 ...

有比錢架大佬,大陸d廠都有收錢架。又講到好似人哋求大陸d廠咁。