Toysdaily 玩具日報

查看: 37940|回復: 81

[新品消息] CCSTOYS社 真マジンガーZERO 終焉の魔神

在CCSTOYS的計劃和生產下,漫畫“ Shin Mazinger ZERO vs Dark General”中最強大,最出色的精靈Mazinger ZERO作為合金可動人影出現了! !!看看破壞世界的“終結精靈”的力量! !! !!

CCSTOYS社又攞到天元又攞到Mazinger ZERO版權,咁有財力????!!!

By the way,天元出得好好,呢隻Mazinger ZERO「外形」睇落都出得好正,全可動手指,有特效配件,背脊完全搵唔到螺絲位~! {:1_377:}

如果高熱板會發光和有設計可動去避免影響手臂活動就完美啦~!

真係好想知背後設計團隊同金主係咩來頭~~~ :67:
如果定價同天元差不多就抵玩
ToyKnife 發表於 30-11-2020 11:33 AM
CCSTOYS社又攞到天元又攞到Mazinger ZERO版權,咁有財力????!!!

By the way,天元出得好好,呢隻Mazinger ...

眼 同 高熱火焰位 係可以發光既 ... :p
單睇造型同埋個透明背翼(圈),重以為係千記產品。有興趣入,請問邊度有得訂?另外,有幾高到呢?
Ccs真係幾抵玩,今次隻Mazinger 有可動手指,又可以著燈都係1590Hkd。下年一,二月就有得玩。:46:唯一希望佢Qc會好返啲,今次有人冇咗鑽頭,有人斷手,有人連隻角都冇上色。唔改進的話,好多人會對ccs 失去信心㗎:56:
A12 發表於 30-11-2020 05:24 PM
單睇造型同埋個透明背翼(圈),重以為係千記產品。有興趣入,請問邊度有得訂?另外,有幾高到呢? ...

孤仔開左。
本體全高約 250mm,包含金剛飛翼為 316mm
Dancougaproto 發表於 30-11-2020 06:17 PM
Ccs真係幾抵玩,今次隻Mazinger 有可動手指,又可以著燈都係1590Hkd。下年一,二月就有得玩。唯一希望 ...

但我見出面天元個個都變左炒價
我之前無訂係因為佢係中國品牌,但天元個成品望落又幾正
睇圖就靚 但係驚咗佢個QC 上一個的天元 聽人講中獎率好高 所以都係等現貨算
goetat 發表於 30-11-2020 10:08 PM
睇圖就靚 但係驚咗佢個QC 上一個的天元 聽人講中獎率好高 所以都係等現貨算 ...

天元我冇中獎, 仲好滿意, 含金量=2隻metal build, 剛才喺精品訂埋隻Mazinger Zero, 千幾蚊幾抵玩
tlym 發表於 30-11-2020 10:44 PM
天元我冇中獎, 仲好滿意, 含金量=2隻metal build, 剛才喺精品訂埋隻Mazinger Zero, 千幾蚊幾抵玩 ...

原來精品同孤注都開左訂,即刻落ORDER
我估METAL BUILD好快會追住CCSTOYS黎打(畢竟BANDAI已公布草圖)。
有競爭,BANDAI先會俾多D心機設計。

講重量CCS嬴BANDAI九條街{:1_374:}, 但論設定兩者定位應該唔同, CCS就玩刻線, BANDAI應該繼續類似爆甲作風, 同埋高度相信CCS會高過BANDAI
咁講啦,上次天元差就一定唔算差嫁啦,不過又的確有d小問題係值得改好d嘅,最重要係真心抵玩
但今次,有d太貴了,型就一定型,但玩法真係唔會太多,以呢個價錢買隻景品番嚟,自己覺得有d猶豫,加上如果當景品(話晒漫畫中佢都係飛嚟飛去爲主),真心希望出一個附有正確大小飛翼嘅地臺,而家已有嘅zero作品都冇一隻敢還原個size,令原設嘅霸氣大減
Vince 發表於 30-11-2020 03:20 PM
眼 同 高熱火焰位 係可以發光既 ...

Wah......毒得你呢.....................:no:
同天元一樣, 抄足千值造型, 加啲合金就引到人入坑, 幾好做:$