Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] RG 1/144 RX-93-ν2 Hi-ν GUNDAM 及限定專用米加火箭炮 / 特效件

sbyk 發表於 30-4-2021 08:57 AM
我反而覺得魂限無絕版。D魂限模型再版速度真係嚇死你。
PGU 透明外殼未出貨已經二次受注。
RG Eva初號機 ...

魂限的確間中再推出, 不過熱門款一樣次次一分鐘內沽清呢. :help:
Maple 發表於 30-4-2021 07:03 PM
魂限的確間中再推出, 不過熱門款一樣次次一分鐘內沽清呢.

答對, 好似MG heavyarms, sandrock, altron 果批PB gundam, 一出就被D抄家掃曬, 典買亞法官大人?
其實魂限野頭水好多都出兩round貨,訂到頭round可能難啲,但第二轉通常都會買到,樓上師兄講嘅Wing三小強我都係round 2訂,完全唔駛爭,都係遲一個月收貨啫。
WonderJimmy 發表於 1-5-2021 10:49 PM
其實魂限野頭水好多都出兩round貨,訂到頭round可能難啲,但第二轉通常都會買到,樓上師兄講嘅Wing三小強我 ...

如果講 MG ALTRON & HEAVYARM EW, 紀錄中我係第一水 2015 & 2016 訂, 嗰時 PB 冇搶得咁誇張, MB好, MG好, FW又好, 基本上差唔多乜都可以順利訂到.

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
比例有點怪, 不過盾和funnel 分色補番唔少分
RG限定 HYPER MEGA BAZOOKA LAUNCHER 商品化決定!

『機動戦士ガンダム 逆襲のシャア ベルトーチカ・チルドレン』より、
RG Hi-νガンダムに装備可能な
ハイパー・メガ・バズーカ・ランチャーが商品化決定!
7月10日(土)よりガンダムベース東京・福岡にて最速展示決定!

詳細は後日公開予定

https://p-bandai.jp/hobby/go-gai/

本帖子中包含更多資源

x
碌炮變左第2碌..
跟手魂限碌炮+本體再出
只要部機,支炮咁大,土地問題算啦
所以究竟主體色是藍色定是紫色哇。 。 CG,官圖,實物圖,個個主體色都很大落差
我比較喜歡紫色喇
布拉度 發表於 9-7-2021 09:24 PM
所以究竟主體色是藍色定是紫色哇。 。 CG,官圖,實物圖,個個主體色都很大落差
我比較喜歡紫色喇 ...

我也比較喜歡紫色,不過今次隻Hi nu應該係藍色,希望之後會出返一個紫色魂限版
布拉度 發表於 9-7-2021 09:24 PM
我比較喜歡紫色喇 ...

近年玩具,機戰形象都變左藍色

曾經紫色是呈現不出來的顏色。 。 b社出過海牛專用顏色都是紫色,卡海牛看圖是藍色,拿到實物卻紫色。 G Frame看圖是藍色,實物卻是紫色,搞到我1516   發表於 10-7-2021 11:57 PM
THE GUNDAM BASE TOKYO 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1299879/

本帖子中包含更多資源

x

RG限定 Hi-ν GUNDAM用 HYPER MEGA BAZOOKA LAUNCHER

本帖子中包含更多資源

x