Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Action Toys 天威勇士 Machine Robo 11 BLUE JET 亞積

呢隻的腳位造得麻麻, 波頭那件 parts 應該造長少少, 而家少少八字腳已經企唔穩, 根本扭唔到腳板貼地

另外個長機頭 (我個人覺得太長, 短 1/3 甚至一半, 我覺得更似舊版) 其次係偷膠, 搞到機頭的一邊有個窿... 我初初以為有配件要插入去, 最終原來乜都無... 佢又唔整多塊藍色透明膠做玻璃...

不過 $200 貨仔, 都算收貨啦
偷膠扣分!
紅色偏暗啞扣分
3種紅色唔劃一扣分
唔係鮮紅色   失望
每次變形伸長腳好易分離下半身   扣分
小腿活動板其實唔使咁複染....扣分
噴射機mode小腿唔係貼合....漏空隙  扣分
無做輪子推車   扣分

只有望穿秋水終於等到迎來安在家中
才有感觸:$

hosnake 發表於 2-4-2021 05:36 PM
頭套方面我調咗肩膀好多次總算成功,反而兩隻腳掌就點都入唔到筍位...

師兄,雙腳掌不是得ball joint一個關節,還有一個活動關節可調位腳掌對準筍位,位置準的話一按拍一聲好實淨。
成隻D入筍位諗過度過,變了飛機都扣死哂好實淨下!

喺手肘D join鬆D,造型已不錯了!講巧妙我都喺鐘意黑火車頭。

快快 發表於 7-4-2021 10:58 PM
師兄,雙腳掌不是得ball joint一個關節,還有一個活動關節可調位腳掌對準筍位,位置準的話一按拍一聲好實 ...

你就心水清啦
純白騎士姬Saber 發表於 5-4-2021 04:01 PM
偷膠扣分!
紅色偏暗啞扣分
3種紅色唔劃一扣分

佢呢個系列專偷膠;
紅色暗亞應扣分;
3紅因為有金屬同膠,色差難免;
機頭無透明件要扣分;
雙手唔係黑色要扣分;
戰機個座全無扣位,只係放上去,扣分;

可能我地對亞積期待太高,2百蚊,收貨啦!
勇者王GGGG3千幾蚊先要應該有期望。

二百蚊收貨啦!今日終於台灣派貨!開出嚟即刻變型玩吓!奇怪對比之前領袖一号,黑鳥同火車頭,膊頭手掙都鬆咗啲,雖然未到穿梭機手fing fing,都唔係咁好啦!

不過都比唔上個長機頭,真係頭痕,個膊頭唔知點至同佢對到位……

話雖如此,拍埋去之前特登買返嘅舊版新舊對照都咪話唔過癮!冇記錯80年代舊版三号就係後來嘅阿積(當時都未播Gobots同天威)應該係我第一個變型機械人❤️ <3 算還咗個心願!多謝多謝,感恩感恩
唔係平就可以話收貨, 收到貨都要有滿足感先得, TT 平價老變質數好多都好過佢, 我最近仲要買走唔小, 又要再入隻咁上下質素玩具真係好唔願意:sad:

依家留住舊版嗰隻算, 本來有諗過賣走
keroro-1972 發表於 9-4-2021 02:38 PM
唔係平就可以話收貨, 收到貨都要有滿足感先得, TT 平價老變質數好多都好過佢, 我最近仲要買走唔小, 又要再 ...

講真唔明阿積後出咁多但質素居然比唔上開頭幾款。玩上手竟然比蒸氣火車同Blackbird遜色真係可惜。
如果飛機形態03 eagle robo完勝阿積,所有機械人形態完全隱藏喺飛機裡面,荀位對得好順,唔洗加件,F-15同實物極似,至於機械人形態係個頭細啲,但原著都係差唔多,我俾到8分03,呢隻阿積因為主角情義結,我勉強俾6·5分
keve0223 發表於 9-4-2021 04:46 PM
如果飛機形態03 eagle robo完勝阿積,所有機械人形態完全隱藏喺飛機裡面,荀位對得好順,唔洗加件,F-15同 ...

Eagle Robo即係Gobots的領袖一號Leader One。戰機型態真係冇得輸,黑鳥,穿梭機,火車頭三個載具形態都做得好好
唔係平就可收貨+1

對比01/02/03穿梭機....阿積偷膠位比較多
係差咗喎
如果評分10分滿
我比5分!

舖話今次蝕得好勁, 因睇版無事但到大貨有問題, 重做左幾次...仲話暫時都唔再出新款住....唉我仲諗住會出埋幾款主要角色添
If 300+買就真係蝕啦。。

無期待鴨腎湯出新款!
因為感覺呢個系列做唔長?