Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 魔神英雄傳 魔神物語 (MASHIN-SAGA) 02

laiken 發表於 2-9-2020 11:36 PM
唔好話七分一嘅魂造形仲華麗過本身,理論上七分一嘅魂已經弱過本身(每魂得本身七分一嘅力量),咁邪虎號戰 ...

七塊另一個無恥的地方係不論敵機定主角機佢都係環保地去重用返啲舊魔神設計改色加建而成,配角直接用返舊機,完全係慳水慳力制作,真係未睇故仔已經感受到佢哋"誠意"去到邊:blame:
laiken 發表於 2-9-2020 11:33 PM
所以我都話笨大自己搞死Robot魂魔神英雄傳條line,以為可以食住魔神英雄傳嘅人氣去賺玩家一大筆,但玩家 ...

以邪戰角為例,佢基本上只係大隻啲,可動關節其實同龍神丸無咩差別,前臂隻尖角其實係雙刀刀柄,拔刀之後尖角應該要拆除,不過NX簡化咗(偷懶簡化問題新星龍神丸對翼個拆法一樣係咁),套玩具配件又少,拿上手玩真係覺得唔值咁貴。NX變形魔神就真係更加。。。衰到唔想多講,所以就算真係會出黑龍角,我會覺得係浪費原設定
魔神英雄伝ワタル MASHIN-SAGA(魔神物語)02
メーカー希望小売価格: ¥650(税抜)
2020年12月21日 発売
https://www.bandai.co.jp/candy/p ... 49660504627000.html