Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 魔神英雄傳 魔神物語 (MASHIN-SAGA) 02

唔知關唔關近期有新魔神播,無記宣傳網上動漫節都找來仍在無記的配音員配番。。
七龍神無記播當然最好,不過這類放youtube播的會不會放電視播呢?
buld fighter香港都無播。。。
laiken 發表於 2-9-2020 09:59 AM
好似NexEdge其他機體都係百零蚊,係魔神英雄傳系列定得特別高...

唉, 原因可能是:
1) NexEdge魔神英雄傳系列, 已是市面上仍在生產的唯一成品可動玩具
2) 30周年

其他一係要砌,一係就比較貴
雖然 robot魂 都有出30周年特別版, 但整條 line 無再出新品好耐...

其實我仲等緊千值練隻邪虎丸, 不過無咗下文....
又登入唔到 發表於 2-9-2020 10:22 AM
唔知關唔關近期有新魔神播,無記宣傳網上動漫節都找來仍在無記的配音員配番。。
七龍神無記播當然最好,不 ...

我估主要都係想播飛雲機會黎呢句野先搵佢地配

Build Fighter 在無線係有播過!!
Lau 發表於 2-9-2020 11:20 AM
Build Fighter 在無線係有播過!!

講緊現在youtube播緊新嗰輯無播嘛。。:cool:
又登入唔到 發表於 2-9-2020 12:26 PM
講緊現在youtube播緊新嗰輯無播嘛。。

咁人地日本剛剛先結局邊會咁快
yugi 發表於 2-9-2020 02:18 PM
咁人地日本剛剛先結局邊會咁快

我係答樓上話之前無記播過build fighter,先話講緊現在嗰套,因七九神也是youtube播。。
之前無記播拉打,現實都無啦。
現在答你同時播差十集八集也不是未試過呢。。
又登入唔到 發表於 2-9-2020 04:14 PM
我係答樓上話之前無記播過build fighter,先話講緊現在嗰套,因七九神也是youtube播。。
之前無記播拉打, ...

咁其實 Youtube 都有播,又有中文字幕!!

點解又係要佢在電視播呢??

咪差唔多...

差在把聲咁大把...
fktuen 發表於 2-9-2020 10:29 AM
唉, 原因可能是:
1) NexEdge魔神英雄傳系列, 已是市面上仍在生產的唯一成品可動玩具
2) 30周年

其實都係笨大自己搞死魔神英雄傳系列。之前Robot魂出,已經標價高過一般Robot魂高達機體,所以出戰王號同幻王號就死貨而停line。之後就改喺NexEdge出,但標價依然高過其他,又走去搞咩龍神號嘅七魂形態,唔正正經經出好以前d機體。
又登入唔到 發表於 2-9-2020 08:51 AM
邪戰角129?那裡喔。。。

我打錯咗價,係128先啱,早2日旋拍有一間賣呢個價(今日已經加咗),另一間係明眼人:he:

唔太可能會播啦,動畫一集得果15分鐘(全9集),仲要唔係完整劇情(有部份劇情要睇漫畫連載),仲要動畫都未出完,點播:cool:
fktuen 發表於 2-9-2020 10:29 AM
唉, 原因可能是:
2) 30周年

笨大已經放棄咗R魂出魔神,想佢再出新機差唔多係無可能,NX又唔太有利出變形機,所以NX真係好雞肋,其化非笨大出品,唔係出得麻麻就係太貴
laiken 發表於 2-9-2020 04:42 PM
其實都係笨大自己搞死魔神英雄傳系列。之前Robot魂出,已經標價高過一般Robot魂高達機體,所以出戰王號同 ...

七魂呢套嘢,有個設定真係怪到無輪,原始龍神丸七魂分散之後化成果啲機體居然可以華麗過七魂合一,比少少常識都知道係好唔合理啦,如果到最後七魂歸一又變返原始龍神丸就完真係會問我自己:我之前睇咗啲乜嘢呀,@$@%$^%^$&%$&
k_dash 發表於 2-9-2020 09:51 PM
笨大已經放棄咗R魂出魔神,想佢再出新機差唔多係無可能,NX又唔太有利出變形機,所以NX真係好雞肋,其化 ...

所以我都話笨大自己搞死Robot魂魔神英雄傳條line,以為可以食住魔神英雄傳嘅人氣去賺玩家一大筆,但玩家開始唔買帳,所以死貨而要棄line轉出NX,但依然係比一般其他NX貴。
k_dash 發表於 2-9-2020 09:54 PM
七魂呢套嘢,有個設定真係怪到無輪,原始龍神丸七魂分散之後化成果啲機體居然可以華麗過七魂合一,比少少 ...

唔好話七分一嘅魂造形仲華麗過本身,理論上七分一嘅魂已經弱過本身(每魂得本身七分一嘅力量),咁邪虎號戰神號出手應該勁過d七分一魂多多聲啦,所以成個故事一開始個設定都已經超錯。