Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[個人收藏] 砌左食玩 SUPER MINIPLA 超力電磁俠

eddiem249 發表於 6-1-2020 08:31 AM
成日要完全變形,又日日分體變形幾次嗎?

師兄,你嬴:67:btw, 估不到呢套食玩咁高可動,有點心動
roywong816 發表於 6-1-2020 01:02 AM
我剛剛今日精品買,要$488,師兄你邊度買?平咁多

當日現時點1/F $488 & $ 480, 2/F $428見平成50幾即入
點知去到信和2/F $420 x樂町, 3/F $488 -52x
eddiem249 發表於 6-1-2020 08:31 AM

就係唔係成日變, 變完(人or機都好),
隔一排就發現要換件d件,
唔知放咗去邊! 想變返轄頭, 就變成不可能
咁大部份人也 display Robot mode 既..

呢只高度比 Action toys 高, 重要是厚身高可動.. 暫時也不各有##揈

我唔得閒出MK入 ....5到尾在北區買 .....現1天1盒速度砌了3架機
我覺得呢set分體同超合金魂FA一齊display會幾正。

讚{:1_377:}。。。。。
呢隻砌嘅時候好易白化,唔知其他師兄有冇遇過

其實玩開果陣
一個鐘內都可以變形十幾次。
roywong816 發表於 8-1-2020 12:09 PM
呢隻砌嘅時候好易白化,唔知其他師兄有冇遇過

白左啦
一剪件,近少少就白,耳仔一插就白。
完全唔明樓上可以有人講唔會白。

百龍天舞 發表於 8-1-2020 09:48 PM
白左啦
一剪件,近少少就白,耳仔一插就白。
完全唔明樓上可以有人講唔會白。

白唔白化,睇你識唔識剪

大大力一野剪落去,一剪就白啦
eddiem249 發表於 8-1-2020 10:47 PM
白唔白化,睇你識唔識剪

大大力一野剪落去,一剪就白啦

60,70蚊果d HG咪一樣大大力咁剪,咩事都冇。
根本係呢隻食玩膠有問題。
其實都無謂再拗,superminipla的膠質是事實,但這系列受歡迎程度,反映很多玩家已接受這膠質亦是事實,有時間不如評論下個別產品的設計好過啦
我無入 AT 既超力, 只有入金毛..可以見到比例

換件變形 parts

樓上剪件問題....真係看你怎樣剪/ 又用乜鉗剪.....:36:

砌模型呢樣野,同上美術堂做手工勞作一樣,有人手工好,乜野膠料都唔係問題。
如果美勞唔好,都係買 超合金魂 呢類完成品比較化算。
actiontoys超力,鬆鬆散散,甩手甩腳,唔掂。但若論變形設計,佢係唔錯嘅。
近日收左actiontoys細版獅王,變形合體還可以,拆件唔算多,運動力幾好。
有讚嘅係今次造得幾實淨,無再甩皮甩骨。