Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1月 魂限 超合金魂 GX-94 超獸機神 黑翼

謝謝師兄!

我大概也是用這個方法,不過問題係就算摺去脅下黑色雙炮,
把黑翼合上時,黑翼的胸甲會頂著銀色的斷空炮,
於是那合體插頭就不能完全插穩在斷空我的背部......勉強可掛著,但就是合不牢。

我試了好多次,就是把黑翼胸甲揭開也冇用。
結果惟有把黑翼的尾部摺起、再把斷空炮從下翻去黑翼的後方。
勉強合體。

在這裡順道想請教各位同時有13和13R的師兄:
兩隻斷空我,除了那黑色雙炮之外,背部(尤其是斷空炮)有沒有甚麼不同?
Garycharm 發表於 26-1-2021 06:29 PM
然後,POSE+忽然公佈........................

:Q你唔好咁啦,破產喇⋯⋯:69:
Dancougaproto 發表於 26-1-2021 07:06 PM
今次個盒同r版超獸一樣高、闊,只係比較簿
開盒之後最唔順眼就係冇咗發保膠,本體直接放係吸塑裏面:blame ...

好明顯準備好出套裝

同千值一樣玩法⋯⋯魂限專色

網上圖, 將合金魂放響千值練後面:x

合金魂與千值

Garycharm 發表於 27-1-2021 11:08 AM
謝謝師兄!

我大概也是用這個方法,不過問題係就算摺去脅下黑色雙炮,

https://www.youtube.com/watch?v=E5qdKjRf7dE

舊版兩支背炮好似係屈唔到指向後方
stonekeung01 發表於 27-1-2021 01:45 PM
網上圖, 將合金魂放響千值練後面

咁樣正好多 一直覺得千值對黑翼真係太細對喇