Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[玩後報告] 四葉妹妹 / YOTSUBA by Revoltech

原文章由 JoJoFans 於 26-9-2007 12:14 PM 發表

spare part? special  part?

http://www.fig-soul.com/07/4525296011425.html

哈~~迷團解開了!
JoJoFans 大大入咗手未?

原文章由 nales 於 26-9-2007 12:18 PM 發表
好似好好玩咁, 想買添. 原本打算skip...

其實一路都想問,
睇完你篇報告先知原來係漫畫.
請問中文/日文書名

報告很詳細, 圖又抵死. 正!
第1幅圖間屋係模型???

....

中文名 " 四葉妹妹" ,日文名"よつばと!"
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9B%9B%E8%91%89%E5%A6%B9%E5%A6%B9
間屋只係網上揾黎嘅真屋相,再用photoshop "key" 四葉上去 ^_^
Keroro 係Bandai 模型,連飛碟嗰款!

[ 本文章最後由 WalkerMachine 於 26-9-2007 12:40 PM 編輯 ]
原文章由 WalkerMachine 於 26-9-2007 12:19 PM 發表

哈~~迷團解開了!
JoJoFans 大大入咗手未?

中文名 " 四葉妹妹" ,日文名"よつばと!"
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9B%9B%E8%91%89%E5%A6%B9%E ...

有太多玩具了, 所以不知買不買好~~~:ice:

[ 本文章最後由 JoJoFans 於 26-9-2007 12:28 PM 編輯 ]
原文章由 JoJoFans 於 26-9-2007 12:26 PM 發表

太多玩具, 所以不知買不買好~~~:ice:

小弟覺得,如果是四葉fans,就真係毋須考慮
如果不認識.....那,來年實在有太多可動figure 了,revoltech 繼續會出大量人偶,figma又毒到不能,神姬越出越勁又合體又變型,仲有那件銃夢和機甲創世紀1/15系列等........真係中意先至入啦!
好自然既顏色, 睇落十分舒服...

好似好好玩咁但我又唔識佢...
好想睇下佢既漫畫呢
:shiny:報告和相都好好!
好耐無見WM大大的玩具報告了!
walkermachine 兄d 相, 劇毒萬分喎....
原文章由 WalkerMachine 於 26-9-2007 12:33 PM 發表

如果不認識.....那,來年實在有太多可動figure 了,revoltech 繼續會出大量人偶,figma又毒到不能,神姬越出越勁又合體又變型,仲有那件銃夢和機甲創世紀1/15系列等 ...

你竟然 "後來在漫畫舖見到四葉的漫畫,好奇地租來看看,便愛上了。":shy:

只有擁有童真的人, 才會愛上四葉的漫畫呢 ~ :DD

銃夢 ~ nice special 漫畫, :help:, 機甲創世紀 ~ old man dream :die:

[ 本文章最後由 JoJoFans 於 26-9-2007 02:53 PM 編輯 ]
個報告真係快靚正....隻四葉我都玩左成晚...相都未得閒影...真係好好玩~~

原文章由 WalkerMachine 於 26-9-2007 12:19 PM 發表

哈~~迷團解開了!

其實個盒頂內的"利"....有講解個雙關節係點用的~~:DD
大大o既report實在太detail la, 我哩到唔知幾時先至可以收到哩只四葉妹妹呢 :no:
多謝大大嘅報告,好有心機呀^^
搞到我都想買返隻添:unhappy:
原文章由 WalkerMachine 於 26-9-2007 12:33 PM 發表

如果不認識.....那,來年實在有太多可動figure 了,revoltech 繼續會出大量人偶,figma又毒到不能,神姬越出越勁又合體又變型,仲有那件銃夢和機甲創世紀1/15系列等 ...

另一半: 路過八卦一問, 綠眼睛對你來說, 會否曾是購買的阻礙呢? 因為我有朋友就因此打住了.

我自己都幾有興趣, 但為怕3min熱度, 加上近週放血量過高關係, 故先給自己過一過冷河....

四葉妹妹介紹(來歷)

http://www.books.com.tw/exep/prod/booksfile.php?item=0010339191

之前已經睇緊四葉O架漫畫,一知佢出,諗都唔諗上個月已經訂咗,今日終於可以帶佢返屋企,好開心呀~~~~~
大約幾錢到?

四葉妹妹介紹(來歷)

http://www.books.com.tw/exep/prod/booksfile.php?item=0010339191

之前已經睇緊四葉O架漫畫,一知佢出,諗都唔諗上個月已經訂咗,今日終於可以帶佢返屋企,好開心呀~~~~~