Toysdaily 玩具日報

查看: 21079|回復: 25

因電影而生的HCM-Pro EV-001 (機體篇)

有幸請到這讓小的非常期待的HCM-Pro, 千辛萬苦走盡旺角灣仔大小街頭,
捨棄同路人[山口魔鬼]的引誘. 如請神般大駕光臨至小的寒舍,
路途中不少老一輩燒呀燒. 金銀冥鏹誓要燒到行人道煙霧迷漫地面全黑才肯收手.
為的皆是祈求大神保佑平安, 生意興隆, 家宅安康, 兒孫滿堂................

大神深受世人感動, 臨離開前念了一句:
[日落西山下,賺$無盡期.]

寓意: 蘇州過後搭完又搭再搭又再搭多次[艇]  (請自行領悟:DD)

言歸正傳, 今次Qc真係差到不得了, 應了topic一句, 因為電影而生, 為電影版而生產商品銷售賺錢.
可能小的的HCM-pro系列 非一出即買, 買既都係高質素的號碼(e.g.綠雞, 陸戰, 綠渣... 陸行鳥?:cool:)
亦可能是小的的錯覺. 笨大是專業高達生產商. 生產EVA商品實在難為了她:cool:

今次中左兩把掌[獎], 先有大細眼, 再爛手臂

手臂就是上世紀由笨大發明, 首次用於模型上, 引以為傲的[軟膠膠]手臂:shiny:
更加引以為傲的是為[軟膠膠]上色後, 出現神奇的效果: 工廠阿姐[天外飛仙] ,
飛仙後手臂更加吸引外來能量(塵)

正當於眾人失望之際, 大神施展一個無holder的金雞獨立. 再使出真功失!

唔夠人打, 俾人彈.... 立即變身

嚇得眾人E嘩鬼叫, 這就是[山口魔鬼]不能給的快感吧:shy:

大神為求自保. 特別加碼益街坊. 自爆私隱

先到此[未]止.
小弟真係病到痴左線. 寫野都寫到似痴線佬咁. 望大大們見諒. 假如文句傷眼, 湯藥費自付:he:
其實真係要多謝大大~
因為...我可以放棄 hcmpro∼
qc差成咁....真係對唔住∼
成形後的膠不再上色是HCM的特色嗎?(我冇玩過HCM)
唔見d武器~~~:DD
覺得hcmpro既EVA好似扭蛋o個隻變大左少少咁..物料quailty好似都一樣~~
沒左D武器∼好扭蛋FEEL!!!D關節同扭蛋差吾多 (BANDAI D 扭蛋技術真利害)
價錢都o吾平,但貨素o吾成正比?:no:
其實呢隻野..我最擔心就係D手手腳腳會好快鬆晒...............因為過往好多HCM Pro都有呢個狀況
呵呵... 遇到好 post 喎...

原本隻野既 QC 唔講住, 樓主既文彩真係抵讚 !
令人睇得格外醒神 !!
期待樓主下一幅墨寶呀 !!
:die:
山口式好玩好多........
睇完之後....幸好我前幾日買唔到........
:ice:
笨大質數...有目共睹:ice:
不過要黎玩都ok 0既:(:(
個頭個比例好有問題...  大頭奶粉
看來hcm-pro  死貨確定...
好采前幾日揀左山口個set,hcm-pro......真係估唔到佢今次差成咁....
死! 前日有理冇理入佐盒添...
快d開棺驗屍先... 仲要@#%添...

基本驗屍完畢,
同樣有大細眼(係咪官方設定?_?:?)
右手上色慘不忍睹, 手瓜中間條綠色一大撻油, 鬼死咁厚.
塵生陪住佢... d油出界家常便飯,
最頂唔順佢2把刀連埋隻手...
個武器庫算幾好...
不過如果一打開見到果2把刀會想咬人:*...
:die::cool:

唔知電影係咪咁呢~ (以下內涉及暴力? 敬請家長指引)
初號機唔多夠打, 比使徒打到隻眼腫佐, 變佐大細眼eva
仲要被使徒迫佐入死巷.
美里命令送出武器支援.
使徒迅速接近打算使出最後一擊了結初號機.

千鈞一髮之際, 大樓升起~ 打開.
2把分別有手掌緊握的刀迅速奪去觀眾視線.
使徒都定哂鏡O緊咀.
當全部觀眾同使徒呆佐ge時候, 音樂突然變得激昂....

eva-01自行壯士斷掌, 鮮血淋滿鏡頭遮住哂...
鏡頭慢慢睇得返野, 初帳號正在接駁其中一隻與刀連體的手掌......
未完, 唔想續, 唔使待續.
:DD
(接肢情節在eva ge世界觀入面都唔係咩新奇事XD)

講返盒玩具, 總算有一樣野幾滿意,
就係塊AT. FIELD
:shy:

咁ge價錢買塊AT. FIELD+隻盒蛋唔知算唔算貴?_?

[ 本文章最後由 nales 於 25-8-2007 05:33 PM 編輯 ]
d上色..........