Toysdaily 玩具日報

查看: 24519|回復: 24

電擊模型比賽作品精選集 ( 多多圖呀嗱!)

1/144
小弟中意嘅大魔改型:

好精細好delicate嘅Saviour

呢隻係首版?

好有創意 !

好大膽嘅一款!

大陣仗 大Budget !

小弟心水:

1/144 Diorama

簡單精巧小情景

勁大堆頭,彷效HJ之大情景,MS嘅pose士 亦非常生動!

1/100
呢隻唔記得睇前面, 想死呀.....有冇大大有呢隻正面嘅相?:help:

好精細真實化嘅馬沙Red Comet

PG咁大嘅1/100 !!

女子組嘅搶眼之作!!

1/100 Diorama

很幽默嘅真實情景~~可惜唔明隻Core fighter 同聯邦軍人同d自護兵咁fd 傾乜?:?

兩個好有風格嘅強人改...算唔算情景 ?

1/35

用兩款EX model嚟做第一集名場面,哈!

1/35 陸戰高達原來係"浮雕" !

BB戰士

1/400 魔霸出擊,下圖係情景上蓋 :

1/60 好搶嘅馬沙大魔

以香港人囗黎計, 參賽作品唔算多,但高質嗰D嘅就真係好高質!小弟唯一想講嘅係大部份情景欠咗少少故事性,另外想睇多D原創色,不過近來好似唔興lu .... 總之親眼睇到咁多勁作始終不枉此行:)

架坦克靚仔呀!

[ 本文章最後由 過路人 於 30-7-2007 01:22 AM 編輯 ]
版主大人影左好大喎, 有好多我無睇到o既? 08小隊情景果個正呀~:)
thx
原文章由 WalkerMachine 於 30-7-2007 01:14 AM 發表
高質嗰D嘅就真係好高質

哩句好似好癈咁 , 但係又唔可以話你錯wo:cool:
原文章由 jojojojojo 於 30-7-2007 01:54 AM 發表

哩句好似好癈咁 , 但係又唔可以話你錯wo:cool:

hahhaaa 又係.....
我嘅意思係質素有D極端,勁嗰班拋離其他人好多.....
香港人技術同創意真係好高,而且飲高達奶大,D design係高達迷就會buy,咁樣對參加國際賽好有利.
原文章由 WalkerMachine 於 30-7-2007 02:02 AM 發表

hahhaaa 又係.....
我嘅意思係質素有D極端,勁嗰班拋離其他人好多.....

我就無睇咩級咩級, d高手真係好高手, 低手就... 參賽點解會有齋啪畫線??? :?
原文章由 特級豉油 於 30-7-2007 02:05 AM 發表

我就無睇咩級咩級, d高手真係好高手, 低手就... 參賽點解會有齋啪畫線??? :?

比賽有分級別 ( 初、高、職業etc ),不過會場多人所以好多人可能冇留意~~
又,日本嗰邊亦都係咁,你寄得去就係"參賽作品" ( 其實咁幾好...) ,香港都係跟番日本。
我個作品冇比大大影到:sad:
原文章由 特級豉油 於 30-7-2007 02:05 發表

志在參與啦,好多都係小學生,努力!
原文章由 電擊小伙子 於 30-7-2007 02:13 AM 發表
我個作品冇比大大影到:sad:

唔好介意....我d taste係老餅taste....所以一隻Seed 都冇影
又, 有D太近射燈影得好肉冇post,有D又手震咗:die:
P.S> 忽然醒起 : 有大大post過隻Nightingale....點解我走雞咗:no:....唔知仲走雞咗d咩正嘢:die:

[ 本文章最後由 WalkerMachine 於 30-7-2007 02:45 AM 編輯 ]
thx for taking photos on my work....  (sorry, Mind is SEED also)
Cannot go into 2nd round this year... I shall keep it up next year! :P

[ 本文章最後由 tomcat 於 30-7-2007 09:52 AM 編輯 ]
百式:love:
不過妮個咁似 曉擊霸 gunner 0既:DD

A_A 好新奇~