Toysdaily 玩具日報

超合金魂 V型電磁俠 (舊品新評)

原文章由 rewai 於 24-7-2007 09:06 PM 發表
V型是我一極其待合金魂,看了大大的圖,更堅定我買回來的心。
謝謝。

遇岩好價就買黎玩下喇,
呢只我敢講係合金魂其中一只必儲既item (玩過之後既評價)
不過一定要知道,我影既相唔係反映真實架,
我用左唔正統既拼合方法,
令到頭部有較大的動作姿勢,
實物頭部郁得好少架喳。

原文章由 character 於 25-7-2007 01:54 AM 發表
好貼要求至頂
唔好比佢沈:^

原文章由 gt3ian 於 25-7-2007 02:24 AM 發表
Nice report need to be push.

原文章由 Dynamic.Knight 於 25-7-2007 12:08 PM 發表
More TD guys should have a look!
Push ~~~

哇,多謝你地呀,好感動。:handshake:
其實只要有你地欣賞已很足夠。

原文章由 櫻島一號 於 25-7-2007 02:14 PM 發表
已再販了:)太好了

有大貨喇?價錢相宜嗎?

原文章由 Dick.Po 於 25-7-2007 09:30 PM 發表
大大太強了!!
很細心的分析!!!圖又精彩!!
100分!!!!:)

哇,多謝Dick哥鼓勵呀,開心:)
i want to know how much it is now.....

very interested in getting one after reading this review!
原文章由 Dick.Po 於 25-7-2007 09:30 PM 發表
大大太強了!!
很細心的分析!!!圖又精彩!!
100分!!!!:)

咁大大還不幫手設為高亮?:^

舊物都有六版回文!:)就知這POST:blame:好!!
原文章由 熱狗 於 24-7-2007 01:39 發表
我都知超力電磁俠係經典d, 也受歡迎一點

但個人來說會喜歡V形電磁俠多好多

因為...超力電磁俠最後一次做時, 我都係得一兩歲.....完全未懂性+沒有印象....(我其實都唔記得有無睇過添, 只係計番)

反之V形電 ...

《新機動戰士》?我有中招!!!!
我舅父老點我話入場係睇,話係當時好hit的《太陽之牙》,當時我兩個好留意呢套新作,合高貴版超合金....引死人.
我同你一樣,個人鍾意超力,但細個係見V型多D,我最記得拜年時,有親戚個老豆用木砌左個基地俾佢地.有大鳥頭架!

[ 本文章最後由 K66 於 26-7-2007 01:02 PM 編輯 ]
有機會再提呢隻V型,真好.
因為TD版面介紹隻舊超合金好好睇,但D故事同背景資料方面就有好多補完空間,所以上網搵料,被我發現一件幾得意O既故事:
原來V型曾在菲律賓播放,好hit!但當時菲國係由馬可斯獨裁統治,佢覺得古仔有關革命,於是就生安白做話V型天空劍令人聯想到日本皇軍的武士刀,令人不安,於是下令禁播!
一直到馬可斯被推反,套片至重建天日,掘江美都子仲曾經特別去菲律賓唱英文版主題曲!
原文章由 K66 於 26-7-2007 01:20 PM 發表
因為TD版面介紹隻舊超合金好好睇,但D故事同背景資料方面就有好多補完空間,所以上網搵料,被我發現一件幾得意O既故事:
原來V型曾在菲律賓播放,好hit!但當時菲國係由馬可斯獨裁統治, ...

thanks for news

.....好騎呢......我講馬可C....
:DD
好正啊大大.......
頭像被屏蔽
Very good:)  Thank you for sharing.
原文章由 ywwong 於 26-7-2007 12:53 PM 發表
i want to know how much it is now.....
very interested in getting one after reading this review!

我買大約5算,唔知係咪再販貨。但聽聞現在都無平貨了,等下一次吧。

原文章由 原罪 於 26-7-2007 12:56 PM 發表
咁大大還不幫手設為高亮?:^
舊物都有六版回文!:)就知這POST:blame:好!!

多謝原罪喔。
其實大家有興趣的話可以搜索我的舊貼看看,
那樣星否高亮亦不打緊喔^~^

原文章由 K66 於 26-7-2007 01:01 PM 發表
《新機動戰士》?我有中招!!!!
我舅父老點我話入場係睇,話係當時好hit的《太陽之牙》,當時我兩個好留意呢套新作,合高貴版超合金....引死人.
我同你一樣,個人鍾意超力,但細個係見V型多D,我最記得拜年時,有親戚 ...
原來V型曾在菲律賓播放,好hit!但當時菲國係由馬可斯獨裁統治, ...

多謝keroro既資料,咁搞笑既?係咪真架…

原文章由 骷髏頭骨 於 26-7-2007 01:40 PM 發表
好正啊大大.......

原文章由 聶風 於 26-7-2007 01:47 PM 發表
Very good:)  Thank you for sharing.

多謝晒你地鼓勵喔。

[ 本文章最後由 nakeman 於 27-7-2007 02:03 AM 編輯 ]
原文章由 ywwong 於 26-7-2007 12:53 PM 發表

記憶大槪最平$一隻金牛多少少......
我買時在葵X廣場, 由$一隻金牛多三魚.......等到九魚幾才入.......
足足等咗四個月........行咗無數次.....
不過呢D都係玩玩具嘅樂趣.........

:$
:71:GOOD V
Good and this is a very cool item
:$
Support~ Very detail
精華值得重溫
A good report! Support! Support!!