Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

toylover 發表於 25-11-2021 12:29 PM
其實我又唔係咁執著完全變型, 搞到佢甩皮甩骨咁, 佢仲要整多堆插件變型, 搞到有一大堆嘢要另外收埋

另外 ...

知唔知試模係咩嚟?
想知有幾多合金成份
fallout8 發表於 25-11-2021 10:34 PM
老老實實,銀河旋風要做到三個形態都完全變型係近乎無可能,佢依家可以造到甘真係交足貨丁。 ...

我都認同 以八幾年以前出既機械人根本無實在的機械構念(就算係超時空偉基利 或Z高達到依家都跟唔到原作設計) 要玩具做到完全相同變形 根本唔得 當然唔同玩家有唔同要求 唔啱既就放棄吧

今次P+真係低讚,係未賣街前放段變形片出來,我諗大家睇完片後心入面都有個底去決定訂唔訂。

利申:重考慮緊,唔關件玩具質素事,係屋企放玩具既空間近乎飽和
hong1971 發表於 26-11-2021 10:51 AM
我都認同 以八幾年以前出既機械人根本無實在的機械構念(就算係超時空偉基利 或Z高達到依家都跟唔到原作設 ...

銀河旋風設定車同飛機係細啲而變機械人時會變大,所以變機械人係有時間限制.....

hong1971 發表於 26-11-2021 10:51 AM
我都認同 以八幾年以前出既機械人根本無實在的機械構念(就算係超時空偉基利 或Z高達到依家都跟唔到原作設 ...

銀河旋風要做完全變型其實難度幾高,因為佢要同時兼顧三個完全唔同既形態 ,韋基利話就話有三個形態,但係佢只要攪靚個飛機同機器人形態已足夠。
紫月葵 發表於 26-11-2021 06:55 AM
知唔知試模係咩嚟?

實物會將所有甩皮甩骨的摺疊關節, 變返晒一件過?
鬆緊唔同, 唔等於佢唔係甩皮甩骨
mj23 發表於 26-11-2021 03:08 AM
膠料好似好差好有可能因為係試版, 有啲位似係3D print

膠料差我係指另一個已經推出的模型銀河旋風
toylover 發表於 26-11-2021 02:06 PM
鬆緊唔同, 唔等於佢唔係甩皮甩骨 ...

睇黎你玩玩具嘅日子太淺,舉個例子,我地玩開有比呢隻更複雜變形設計嘅變形金剛,尤其係第三方,佢哋通常都會寄d試模件比reviewer第一手試玩,而當中有唔中都係甩皮甩骨又鬆又剩,但到大貨你估下佢哋係調校番好晒先出貨,定係照試模嗰種食咗軟骨散嘅情況出貨吖嗱?
toylover 發表於 26-11-2021 02:06 PM
鬆緊唔同, 唔等於佢唔係甩皮甩骨 ...

而另外你提到摺疊關節會唔會變成一件過?
當然唔會啦!摺疊版係for完全變形,一件過係for外形先決,你未見過bandai用過呢種操作咩?
呢隻旋風我收貨了,等疾風

Vince 發表於 24-11-2021 11:02 AM
J9 銀河疾風 coming soon

銀河疾風應該無咩特別結構,不過響Lu兄手上應該又玩到上宇宙。
銀河疾風應該算係最易變嗰隻, 唔出好浪費, 反正一定有人想儲齊三兄弟
疾風無冇乜配件&附加武器,只得一把光朿鎗,玩味性太少了~希望可以改進一下!!
G-man 發表於 30-11-2021 01:52 PM
疾風無冇乜配件&附加武器,只得一把光朿鎗,玩味性太少了~希望可以改進一下!! ...

疾風真係無咩吸引力去買,都唔會因為齊系列而買,當年出群雄動因平而買,疾風要睇樣先知。