Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

勇者王後面支3角神柱,會不會大舊同長左d, 比例怪怪地。
Garycharm 發表於 15-11-2021 09:34 AM
太保郎一出,肯定死得人多。
畢竟咁多年o黎太少產品。

no chance.
The wife of the deceased author of Diapolon believed that there were too many products released within these years, she REFUSED to give licence anymore. If Fewture do not release the chokin, actiontoy small one will be the last

f____ Fewture !  發表於 16-11-2021 03:18 PM
genesicgaogaiga 發表於 15-11-2021 01:31 PM
no chance.
The wife of the deceased author of Diapolon believed that there were too many products  ...

too bad and too sad
tower 發表於 14-11-2021 04:38 PM
建议lu兄做下问卷,优先考虑手指可动+全塗装、、或……完成磁石家族全家福毛滴巴拉凸、格.倾、←重要嘅事讲 ...

你別再有太丈希望了,太宝郎原作者遺孀已經公開表示,不會再批出太宝郎玩具商品版權了…………(除非佢死咗由佢仔女話事才有希望!!)
銀河旋風 PV updated

https://youtu.be/rm_hQRLqqHo

J9 銀河疾風 coming soon
銀河旋風 4分鐘 PV updated

https://youtu.be/X294h8-ThME
先出「宇宙戰士-巴爾狄奧斯」先吧!!!
Vince 發表於 24-11-2021 06:14 PM

其實我又唔係咁執著完全變型, 搞到佢甩皮甩骨咁, 佢仲要整多堆插件變型, 搞到有一大堆嘢要另外收埋

另外點解車身同武器無咗豹 logo? 係版權問題? 還是動畫根本就無, 只是超合金玩具想型啲先設計落去?
如果送埋張豹貼紙, 等喜歡的人自己貼其實都好....

原本我都有興趣平平哋買之前的模型版, 但睇片又係見佢變型甩皮甩骨, 膠料亦好似好差, 所以放棄咗
呢隻睇完片...... 亦都係興趣大減......90% 唔會買
銀河烈風電單車身上也欠飛鷹標記
Vince 發表於 24-11-2021 06:14 PM

老老實實,銀河旋風要做到三個形態都完全變型係近乎無可能,佢依家可以造到甘真係交足貨丁。
toylover 發表於 25-11-2021 12:29 PM
其實我又唔係咁執著完全變型, 搞到佢甩皮甩骨咁, 佢仲要整多堆插件變型, 搞到有一大堆嘢要另外收埋

另外 ...

膠料好似好差好有可能因為係試版, 有啲位似係3D print
toylover 發表於 25-11-2021 12:29 PM

另外 ...

知唔知試模係咩嚟?
想知有幾多合金成份
fallout8 發表於 25-11-2021 10:34 PM
老老實實,銀河旋風要做到三個形態都完全變型係近乎無可能,佢依家可以造到甘真係交足貨丁。 ...

我都認同 以八幾年以前出既機械人根本無實在的機械構念(就算係超時空偉基利 或Z高達到依家都跟唔到原作設計) 要玩具做到完全相同變形 根本唔得 當然唔同玩家有唔同要求 唔啱既就放棄吧