Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

馬仔 發表於 25-3-2021 02:02 PM
銀河烈風係第一隻pose plus大合體既產品,之前出既黃合俠都未大賣,對佢既作品是否有信心,買得過?所以等 ...

個人意見銀河烈風係pose+出左咁多隻中最好果隻,賣二千性價比高,變型合體有心思,又唔會好似佢另外果隻天威變得太花巧,唯一要彈係電單車形態做得唔夠完美,d電單車點解會冇手柄同腳踏,我唔要求佢做到連依d細位都完全變型,起碼可以當配件加返上去。
ToyKnife 發表於 25-3-2021 02:38 PM
老實講真係「日日」睇住TD嘅都係一班中毒太深嘅人,咁呢班人應該有自己買/訂玩具嘅應對方法。

而如師兄 ...

其實隨咗笨大之外有幾多間廠真係可以出合金出到周街有現貨先?(都重要睇下乜嘢款), 第一日玩玩具咩, 有時個價啱就要冒小小風險, 好嘢就算見到現貨都係炒價啦, 如果依家又牙痛唔肯訂到出貨時又係怨天怨地要食炒價, 呢類人肯定玩玩具只係好短日子, 講真唔係炒家玩玩具係蝕錢架啦, 下下想著數想最平入就只有唔玩, 如果會為幾舊水而瞓唔著真係應該早日放棄

我真係有朋友入咗插水合金見到之後再插發咗好多怨言, 又試過以為訂咗隻合金但發現太膠而唔開心, 我都係直接叫佢地放棄算, 反正玩玩具本身就可以好自閉唔須要有人陪

係囉。。。。  發表於 26-3-2021 12:50 AM
今日奇趣見天威有現貨,$3680
laiken 發表於 5-4-2021 03:53 PM
今日奇趣見天威有現貨,$3680

多300啫
想入滴未豪比佢囉

P+04耐唔耐都見貨返

米青同皆旺地下 Yung數字店
純白騎士姬Saber 發表於 5-4-2021 04:06 PM
多300啫
想入滴未豪比佢囉

但前3隻從未見過現貨
laiken 發表於 5-4-2021 05:27 PM
但前3隻從未見過現貨

请问HK街度己见唔到贱過摩臣割鬚根了嗎?
純白騎士姬Saber 發表於 5-4-2021 04:06 PM
多300啫
想入滴未豪比佢囉

肥趣訂天威有折, 所以都唔只3舊既...
mj23 發表於 6-4-2021 02:21 AM
肥趣訂天威有折, 所以都唔只3舊既...

我以公價3380計
所以多三舊咋

原來肥跪9折
(9折女友)笑

其實因為廠商發佈資訊不多,買家等貨品面市才買,很合理,如這隻Gaogaigar,大家對於它變形結構,可動性還是估估下,玩家為何要那麼快做決定?不提高貨品透明度,很難吸引玩家落訂...只能看外形,概念股嗎?
waiwaiwai326 發表於 9-4-2021 10:19 AM
其實因為廠商發佈資訊不多,買家等貨品面市才買,很合理,如這隻Gaogaigar,大家對於它變形結構,可動性還是估估 ...

應該係定價問題,過三千真係令好多玩家止步。相信Pose+應該吸取到教訓,要識得控制好成本,唔係下下因為要做得好就不計成本直接將個價mark高。
waiwaiwai326 發表於 9-4-2021 10:19 AM
其實因為廠商發佈資訊不多,買家等貨品面市才買,很合理,如這隻Gaogaigar,大家對於它變形結構,可動性還是估估 ...

睇返現時Pose+ facebook嘅資訊和官圖,我又不覺得在可動性上要估估下,剩係個天與地和跪地pose也預計得到可動不會差,合體設計雖然還未有太多發表,但按之前Pose+差品也是按完全變形合體目標去做,當然變形設計不按原作去做也是有可能,這就是Pose+風格

其實比起其他公司,Pose+也不算沒甚麼資訊,屬正常程度,好過笨大和Hottoys有時實貨和官圖差太遠

Pose+ 新品展示 updated

未買又想買銀河烈風的,D2 玩具展Pose+攤位有現貨
bigbigfriend 發表於 10-4-2021 10:03 AM
未買又想買銀河烈風的,D2 玩具展Pose+攤位有現貨

請問是連基地的版本是嗎?
玩具Joe 發表於 10-4-2021 10:09 AM
請問是連基地的版本是嗎?

不,獨立散賣