Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2019年4月 SHF 真骨彫 幪面超人 KIVA 月騎 Kiva Form (官圖P2)

我也有儲開真骨雕,對Kiva亦有愛
今次KIVA就算賣我就買唔落手,

當初出既Kabuto、Hibiki、Agito、Decade都係賣4xx
我晌SOGO再入多隻Decade,貴D都係5xx
Hyper Kabuto我無記錯的話,晌P Bandai都係訂6xx
近來既W、Wizard、Skull都係3百尾、4百頭入手

Kiva成千蚊、甚至千幾蚊都有人買(炒價真係玩家自己托出來)
我就當係好多年前UA既佐菲,一出就甘貴,唔買

玩玩具都係想開心,又要搶,又要食炒價,最多唔玩,買少一隻,玩具又唔係必需,
一樣會爆關節、褪色、爆皮
我就改左「抱住齊Line」既心態

亦無打算放出真骨雕,因為真心喜歡,就唔好為賺錢而放售
5xx我才會接受,最多等再販
一千蚊,我不如買12寸
一千港幣也太誇張了, 肯定下不了手.....
取貨時店家也說代理商量給得很少, 根本不夠貨交代
遲咗一星期收到貨了,QC中哂sad:55:
今晚見一樓 Kiva 8XX,Wizard 7XX {:1_206:}
已經去到八舊樓下,話左一堆貨無人要買架啦,
一千樓上買左的可能都未開黎玩,
以大家後唔好再咁傻信堆咩無貨傳聞啦,
分分鐘新個set椅同電單車出街個陣kiva都未賣曬,一套出售又再平

如果未買,又咁啱係大阪心齋橋附近,可以去某一間E字頭嘅免稅店,裏面有埋玩具,隻kiva除埋稅只需要5600yen
造型幾好 希望其它人物都出便好
8月再販~~~~~~~