Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2019年4月 SHF 真骨彫 幪面超人 KIVA 月騎 Kiva Form (官圖P2)

JAYLAU2024 發表於 25-4-2019 11:36 PM
依家成個環境唔同左喇 以前唔會加到咁盡都係一百幾十  依家因為有一班消費者係高消費都買 依家D價錢係倍數 ...

FB大把呢D人,炒價都照衝,放完閃仲串番你轉頭︰無錢唔好學人玩玩具囉!佢地鍾意供養炒家,悉隨專便啦!
THOUTHER 發表於 25-4-2019 11:57 PM
FB大把呢D人,炒價都照衝,放完閃仲串番你轉頭︰無錢唔好學人玩玩具囉!佢地鍾意供養炒家,悉隨專便啦! ...

唔玩又唔會死,布洛尼都話炒啦,無睇下幾多貨無人買
你有你炒,我有我買平野玩下
睇翻自己手頭上堆未開盒玩具,
無論咩玩具都好,無話無左邊一隻會好後悔的
遲早正價都會上升 既然市場有承接力 你賺不如我賺到時就唔會抄2 3倍 但係都會貴錢唔喺舖頭喺代理度 呢日都好快到
係都要有班人縱容炒家, 咁下次佢地又去搶晒d貨去炒更貴, 根本惡性循環
唔玩SHF龍珠,拉打就無事,其他6吋,FIGMA,MAFEX貴極都係6百
就算香港人唔接貨,大把內地人高價收。
現實係,呢個世界大把有錢人,唔會介意俾多幾百蚊
供求問題,自然愈炒愈貴。

所以大家只有兩個選擇︰
棄坑or高追

我自己分析︰
經過EVA事件,證明新遊戲規則,好難有下跌空間。
假如今次KIVA玩「囤貨」,包佢下次OOO會插到貼地。
班「幕後黑手」唔會咁蠢犯同樣既錯,我估...

Fb 見過mk某國寶店賣7X8 {:1_206:}
谷口nozomi 發表於 26-4-2019 03:36 PM
Fb 見過mk某店賣7X8

如果係呢個價我可以接受,真骨雕越出越精細,好難忍手
faihim 發表於 26-4-2019 04:27 PM
如果係呢個價我可以接受,真骨雕越出越精細,好難忍手

接受都冇用,被秒殺,旺角最平都1080,痴線
W900 發表於 26-4-2019 06:57 PM

980 都有,不過都無人買,呢隻唔炒都唔會咁多人想要啦,睇死佢好快再翻貨
另外今日先發覺而家真骨雕當炒,隻隻過千,
好似之前ex 神話同龍珠 shf 咁,睇下邊個會中個頭埋佢

畀now班炒家秒殺  發表於 26-4-2019 07:16 PM
要返工點夠班炒家快手 :38:
千幾蚊買隻真骨,倒不如比多D錢玩1/6,再唔係玩HT,SHF比盡700
W900 發表於 26-4-2019 06:57 PM

上一隻真骨wizard我買現貨都係$530
谷口nozomi 發表於 26-4-2019 07:19 PM
要返工點夠班炒家快手

幾個字,一個鍾都無哂啦,仲要排隊入買:55:
faihim 發表於 26-4-2019 07:48 PM
上一隻真骨wizard我買現貨都係$530

wizard依加貴