Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 笨大玩具生產程序

一家擁有頂級技術公司無誠意但只追求產量無Q C有乜用

我覺得段片笨大係想sell吓佢同山寨的分別
所以要強調笨大製作幾咁有heart {:1_226:}
(雖然都係Made in China)
真係要多謝大媽~{:1_208:}
yugi 發表於 31-5-2018 11:55 AM
講到出一件野開晒會咁先決定, 但現實睇唔到佢真係出玩家想要的東西

當年做曬半年問卷調查出部MG THE O,結果銷情撲街~~玩家想要嘅,未必就係市場消化到嘅……
D QC點解越做越屎先......
BRS 發表於 31-5-2018 08:56 PM
我覺得段片笨大係想sell吓佢同山寨的分別
所以要強調笨大製作幾咁有heart
(雖然都係Made in Chin ...

幾有heart都冇用.......唔好話幾百蚊野, 千幾二千蚊MB野D售後都衰到乜咁......

人地山寨補件義不容辭.....上次隻左上臂花左D, 影張相, 唔使一星期, 成對手寄比我....係一對完整的手

笨大? 行貨GGG左左裙甲補件等左3個月, 最後終於有啦(全set換), 點知一開, 膊頭缺件.......真係double sad

商業社會、個個都是演戲高手。交到場戲出來大把人受。笨大玩具一開盒就出事、好多師兄都感受到。
唔講遠, 比M達一隻咁_簡單嘅6吋
咁少工序
都做錯嘢 仲錯到離行離迾
未計平時少數果d sad/漏件/錯件, 同埋闊佬懶理嘅售後
你前期工程幾勁諗幾多都冇用啦 {:1_224:}
pein 發表於 31-5-2018 11:30 AM
睇哂成條片我真係笑出嚟
講到自己做玩具咁有heart咁,
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販 ...

佢留手,不停升級 新VER 來買!星矢係其中一個表表姐!
ALENTR 發表於 31-5-2018 09:54 PM
當年做曬半年問卷調查出部MG THE O,結果銷情撲街~~玩家想要嘅,未必就係市場消化到嘅…… ...

當年MG The O比D咁嘅水準出來 ,仆直都正常 ,
睇完條片, 反而明白點解有時咁參差, 好多人手, 難免有錯. 不過......咁就唔好set到個價唔多值囉.
即是拍條片,{:1_206:}
要欣赏背後付出努力,$係值的!
吾好亂批評他們出的玩具?
lkj127 發表於 2-6-2018 12:12 AM
當年MG The O比D咁嘅水準出來 ,仆直都正常 ,

但當年問卷調查,又好多“出得個殼都算還神”嘅呼聲,結果笨呆俾一半內構,市場出爾反爾{:1_373:}
ALENTR 發表於 2-6-2018 08:11 PM
但當年問卷調查,又好多“出得個殼都算還神”嘅呼聲,結果笨呆俾一半內構,市場出爾反爾 ...

小弟好奇一問,MG版 The O真係出得好差嗎?小弟無砌過所以唔知,謝謝!
THOUTHER 發表於 2-6-2018 08:39 PM
小弟好奇一問,MG版 The O真係出得好差嗎?小弟無砌過所以唔知,謝謝!

我砌左,我覺得無特別好同差.可能果個師兄”高要求”.