Toysdaily 玩具日報

查看: 19363|回復: 38

[分享討論] 笨大玩具生產程序

TAMASHII NATIONS QUALITY スペシャルムービー

https://www.youtube.com/watch?time_continue=435&v=vdMPmezTmX0

睇哂成條片我真係笑出嚟{:1_374:}
講到自己做玩具咁有heart咁,
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販玩具囉:blame:
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販玩具囉x2:blame:
拍片還拍片, 事實就歸事實, 好多野都係 "做" 出來既........................
pein 發表於 31-5-2018 11:30 AM
睇哂成條片我真係笑出嚟
講到自己做玩具咁有heart咁,
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販 ...

同D飲食業一樣,鏡頭前就專業,唔係拍住可能制服都唔著,講住粗口做野{:1_374:}
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販玩具囉x3
講到出一件野開晒會咁先決定, 但現實睇唔到佢真係出玩家想要的東西
但我今時今日仲係買到啲勁冇誠意嘅魂限/通販玩具囉x4
Otsukaresama deshita!

Now I may be just a bit more willing to pay these "high" prices.

Thanks for sharing.
祖國民工真偉大,我好感動!
如果笨大無heart,我地仲砌緊手辦炸!

認同,其實技術的開發算好好了,大部份用料都OK,真係好難隻隻都十全十美呢  發表於 8-6-2018 07:30 PM
其實橫向對比一下萬代之外的廠家,就明白業界平均去到邊個水品。  發表於 31-5-2018 09:56 PM
BRS
如果笨大無heart, 我都認為玩具市場很可能去唔到現在水平, 雖然有好多唔完美的產品, 但整体而言功不可沒  發表於 31-5-2018 08:53 PM
係唔係魂限由佢up..抬高到好似好限量咁
呢D生產線好普通, 始終只係做玩具, 仲係好依賴人手執雞補鑊, 呢類生產線只屬於三四流生產線, 可以扼得下外行人嘅

懷疑平時根本無做QC
懷疑最近大陸生產線的工作人員在抗議,

難怪最近BANDAI成品的品管那麼爛,
尤其是MB 每出個幾隻都會出問題