Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI HG 1/300「熱血最強 哥修羅」模型

就咁睇好肥, 同埋如果有大合體的話咁個腳板會好大及對翼會好細
yugi 發表於 27-7-2018 07:47 PM
就咁睇好肥, 同埋如果有大合體的話咁個腳板會好大及對翼會好細

師兄你係咪比下盤2邊果2大包+小腿粗比咗你錯覺佢肥咋? 只睇佢腰已經好幼架wo
k_dash 發表於 27-7-2018 09:08 PM
師兄你係咪比下盤2邊果2大包+小腿粗比咗你錯覺佢肥咋? 只睇佢腰已經好幼架wo ...

睇腳板, 大合體腳板再加多塊大腳板, 咁會好大塊
yugi 發表於 27-7-2018 09:13 PM
睇腳板, 大合體腳板再加多塊大腳板, 咁會好大塊

呢啲問題換件就OK (反正都無強調過可以全變, 換件達成唔係無可能, anyway, 大合體到先算啦)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
見現在不停重新出這想八九十年代的機械,應該對賣中古玩具都有影響,二,三千一套古董恐龍戰隊食玩,絕對無敵,熱血最強食玩都要千幾至二千幾一套。。。現在新出那些只是幾百就買到又可以粗玩。。。

7月29日 WF 2018 Summer 將展出
大反響で担当として感涙の「熱血最強 ゴウザウラー」コーナーも着々と設営が進んでおります!! 25年の時を超えてプラモデル化されたゴウザウラーを見逃すな!!
https://twitter.com/HobbySite?re ... bandai-hobby.net%2F

本帖子中包含更多資源

x
就算要換件變,我覺得都接受到
外型同活動性優先XD
閒雜人等 發表於 28-7-2018 06:33 PM
就算要換件變,我覺得都接受到
外型同活動性優先XD

用得HG規格, 應該以簡化變形為優先, 所以都預咗係有換件部份, 留意到佢呢次係著重可動, 外形同線位係有美化, 呢啲應該係產品賣點嚟....
k_dash 發表於 28-7-2018 07:44 PM
用得HG規格, 應該以簡化變形為優先, 所以都預咗係有換件部份, 留意到佢化呢次係著重可動, 外形同線位係有 ...

係啊,睇53檔張圖,出得HG模型優勢就係能夠吾似食玩線咁一味依賴預塗裝,而係可以通過吾同物料(透明件)表現質感同分色。反正模型友重形態先於變形機關,如果能夠響呢個基礎上再注重一下瀟灑造型同關節穩固度,簡直毒一毒。
只腳改成高踭鞋好鬼核突
nimiao 發表於 28-7-2018 09:45 PM
只腳改成高踭鞋好鬼核突

team人一直做開高達, 結果就偏咗高達風, 哈哈....
WF 2018 Summer 展出
「熱血最強 ゴウザウラー」コーナーでは、最新試作を展示しています! 合体変形を再現した、12月発売予定のHG 1/300 ゴウザウラー、この展示を見逃すな!!

https://twitter.com/HobbySite

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 29-7-2018 09:22 AM
WF 2018 Summer 展出
「熱血最強 ゴウザウラー」コーナーでは、最新試作を展示しています! 合体変形を再現 ...

應該有大合體喇嘛:36: