Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] S.H.Figuarts AVENGERS INFINITY WAR 復仇者聯盟 無限之戰 (新展品P13)

Hi,可以请问各位大大, 有人知道这一句日文的意思是什么吗?“オプションパーツ一式“
我发现蜘蛛侠和Captian America 的 货物内容里都有列明这  ”オプションパーツ一式“。我google translate 一下, 是 Option part set, 有大大知道是什么东西吗? 会不会是指蜘蛛侠和Captian America 都有还没宣布的东西? 谢谢

蜘蛛侠:

■セット内容
・本体
・交換用手首左右各4種
・交換用眼パーツ左右各2種
・ウェブエフェクト3種
・魂STAGE用ジョイント
・眼交換用補助パーツ
・オプションパーツ一式

Captian America:
■セット内容
・本体
・交換用手首左右各2種
オプションパーツ
點解無雷神和變型俠醫?
ppsnake 發表於 5-3-2018 09:50 PM
點解無雷神和變型俠醫?

可能驚影響thor 3果兩隻既銷售量所以唔公佈住
頭像被屏蔽
him927 發表於 5-3-2018 11:12 PM
兩隻都係魂限而且已經截左訂!

原來係咁。 Thanks
Akiba Showroom

ironman無翼,真係驚Bandai留有一手
SHF IRONMAN 成日都留一手,例如逢係IRONMAN 膊頭同手臂嘅飛彈開合位總係唔做:blame:
仲有豬俠, IM 同 BP 冇人頭替換, 美隊冇盾, 價錢進取但下下留力!{:1_377:}
可能係日本海外版

S.H.Figuarts IRON MAN MARK50 and TAMASHII STAGE (Avengers: Infinity War)
9,504YEN
COMING JUNE 2018**universal released date

S.H.Figuarts CAPTAIN AMERICA and TAMASHII EFFECT EXPLOSION(Avengers: Infinity War)
8,856YEN
COMING JUNE 2018**universal released date

S.H.Figuarts BLACK WIDOW and TAMASHII EFFECT EXPLOSION(Avengers: Infinity War)
8,964YEN
COMING AUGUST 2018**universal released date

S.H.Figuarts IRON SPIDER and TAMASHII STAGE(Avengers: Infinity War)
9,504YEN
COMING MAY 2018**universal released date

S.H.Figuarts BLACK PANTHER and TAMASHII EFFECT ROCK(Avengers: Infinity War)
9,180YEN
COMING SEPTEMBER 2018**universal released date

https://www.instagram.com/instamashii/

AV 3 普遍人設造型大多設計差過以前, 完全冇動力買~ 等如TF4 机設一樣

1.奸角大佬冇晒氣勢~ 裝甲都省略晒, 可能為突顯拳套好鬼勁, 但呢個造型最失望
2.IM 變左花之仙子, 洛克人, 精靈緊身衣
3.HB 又變左生化流線型比hulk着4. 朱朱俠冇啦啦又變左金朱俠, 好吾夾
4. 黑豹, 雷神又變得簡約左, 兩個造型都衰過自己擔正果套

感覺成班變左著優閒服戰鬥甘, 今年真係要多謝AV3設計師, 可以慳返筆~

Ching又講得啱,簡約風但不是好看,尤其是im機械設定,無乜機械感,個人最愛43、45、46,排氣口設定一流,不過45當年未上映時都有人鬧,還看今次吧
從前大堆頭時會將人設簡化,方便電腦特技,正如matrix 係都要戴黑超遮遮對眼,但今天應不用考慮吧?做完個模就可以任你舞...
咁多版本,海量貨。。
stonekeung01 發表於 6-3-2018 03:13 AM
SHF IRONMAN 成日都留一手,例如逢係IRONMAN 膊頭同手臂嘅飛彈開合位總係唔做  ...

其實shf定位係高可動,細節未必跟足。只係bandai有對手就會認真一點。

跟足細節會係mafex 強項

1/12 IM 最重要我覺得係表面塗裝同用料, 膠太軟冇興趣因為佢算係機械人, 上色唔夠金屬冇興趣所以 IM 我只買笨大或者放棄算。