Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 nakeman 於 3-5-2008 09:56 PM 發表

其實勉勉強強都坐到既…

的確好勉強...............個背部仲要搵野頂住 如果唔係 根本坐唔穩:time:
原帖由 ckpole 於 3-5-2008 10:15 PM 發表

的確好勉強...............個背部仲要搵野頂住 如果唔係 根本坐唔穩:time:

我呢個姿勢唔駛頂背,
因為腳既重量剛好balance。

不過間唔中要鎖下佢囉…:p
原帖由 nakeman 於 3-5-2008 08:32 AM 發表

...

坐得好自然:52: , 不過講到下身可能性,最強一定係神姬:71:
原帖由 fallout8 於 4-5-2008 12:39 AM 發表

坐得好自然:52: , 不過講到下身可能性,最強一定係神姬:71:

這個當然喇,或多或少外觀上有適量的犧牲嘛^~^;
原帖由 sdexam 於 4-5-2008 03:57 AM 發表
其實 rin 條裙都係前後兩件, 但係真係d料太硬, 令佢有好大既限制.
figma 就好似太細隻啦, 但係就個頭好大, 一係就好細...
都係神姫好d, 又多配件, 可以攞到既pose又多

喔,原來榎木既rin都識用前後兩幅裙,有進步喎。
不過都係同pocco問題一樣,既然條腰有衫遮蓋,
點解唔響條腰度架多個關節呢,搞到坐都坐得唔自然…唉。

榎木既fraulein ELF 素體中,膊頭關節參考左山口勝久常用的切割方式,
看起來被切開一節節咁,常被人抱怨影響外觀,不同的是,山口雖然犧牲左外觀,
但大大增加關節的可動範圍及姿勢的自然感覺。
但於榎木的運用下,卻感覺不到這些優點,而且弄致容易脫落。
素體的構造要認真檢討一下。

基本上榎木既ELF素體都係參考revoltech 山口revy既關節切割方式,但出來效果截然兩樣…

原帖由 sdexam 於 4-5-2008 03:57 AM 發表
其實 rin 條裙都係前後兩件, 但係真係d料太硬, 令佢有好大既限制.
figma 就好似太細隻啦, 但係就個頭好大, 一係就好細...
都係神姫好d, 又多配件, 可以攞到既pose又多

...

rin坐得好幸苦,就離向後訓底:DD

神姬既"橋腳"動作,我敢講依家好少好少素體做到:71:

原帖由 nakeman 於 3-5-2008 11:10 PM 發表

我呢個姿勢唔駛頂背,
因為腳既重量剛好balance。

不過間唔中要鎖下佢囉…:p
http://lh3.google.com.hk/dunn.kk/R3Ihqt_236I/AAAAAAAANxs/jCbyt7pwOcM/s288/%E7%85%A7%E7%89%87_122607_001.jp ...

睇睇下 有d後悔當年冇買到佢tim........佢出個陣仲迷緊山口式機器人 之後買左明日香之後 先決定買
點知已經冇咩地方有得買............有都成16x~18x 唉 點知聽信某店的再販言論冇買到............
唉 依家都炒到勁貴啦:die:
原帖由 fallout8 於 4-5-2008 10:36 PM 發表

rin坐得好幸苦,就離向後訓底:DD

神姬既"橋腳"動作,我敢講依家好少好少素體做到:71:

神姬的可動性就是吸引我玩的其中一個重要因素
事關我唔中意d得一舊膠又唔動得的玩具 因為好似一開始就已經決定左一切
但可動就唔同 因為有很大的創造性 而且更可延長對那一件玩具的愛

只能一直保持同一動作

加上不同配件+動作 有無限大的可玩性:)

不過 當初玩神姬的時候 都"客"親 隻大腿關節居然可以向前曲:D

愛鳥無技術一影:shy:

原帖由 ckpole 於 5-5-2008 12:29 AM 發表

神姬的可動性就是吸引我玩的其中一個重要因素
事關我唔中意d得一舊膠又唔動得的玩具 因為好似一開始就已經決定左一切
但可動就唔同 因為有很大的創造性 而且更可延長對那一件玩具的愛
http://lh5.ggpht.com/ccs ...

我都係呢個原因,只玩可動的囡囡。
figma,只買一個,就被其後的高價嚇跑了。
faulein,只買一個,被慘不忍睹的關節嚇跑了。
只有神姬一直keep住玩。希望價錢穩定一點,不要再嚇我。

p.s.你d相有幾張睇唔到既?你掛在那裡的?還是我的網絡有問題呢?
原帖由 nakeman 於 5-5-2008 12:53 AM 發表

我都係呢個原因,只玩可動的囡囡。
figma,只買一個,就被其後的高價嚇跑了。
faulein,只買一個,被慘不忍睹的關節嚇跑了。
只有神姬一直keep住玩。希望價錢穩定一點,不要再嚇我。

p.s.你d相有幾張睇唔到 ...

我是放係Picasa 網路相簿的 係咪依家都睇唔到:?
原帖由 ckpole 於 5-5-2008 01:08 AM 發表

我是放係Picasa 網路相簿的 係咪依家都睇唔到:?

我都係喎…
之前睇唔到既,依家都睇唔到喔…你自已呢?全部自已既相都睇到?
我連你個頭像都只見x 喳。
原帖由 nakeman 於 5-5-2008 01:10 AM 發表

我都係喎…
之前睇唔到既,依家都睇唔到喔…你自已呢?全部自已既相都睇到?
我連你個頭像都只見x 喳。

我都覺奇啦 之前上傳頭像都係一時睇到一時睇唔到
但係d圖 我自己都睇到
會唔會係我個相薄地區問題
剛發現是picasaweb.google.com.tw來的 是不是台灣地區影響呢:?
定係公開同不公開的分別 剛改做不公開試下

原帖由 ckpole 於 5-5-2008 01:17 AM 發表

我都覺奇啦 之前上傳頭像都係一時睇到一時睇唔到
但係d圖 我自己都睇到
會唔會係我個相薄地區問題
剛發現是picasaweb.google.com.tw來的 是不是台灣地區影響呢:?

依,我都係用picasa,
我d相有無甩甩漏漏呀(即係x)?
我自已睇到晒架又係…:50:

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 6&authorid=3673
原帖由 nakeman 於 5-5-2008 01:20 AM 發表

依,我都係用picasa,
我d相有無甩甩漏漏呀(即係x)?
我自已睇到晒架又係…:50:

http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=26769&page=36&authorid=3673

唔覺有x喎
我經驗,應該唔關公開/不公開問題,只要有連結就應該看到。不公開只對應album會否在"public"顯示出來。
我想是地區問題,我用的是picasa hk