Toysdaily 玩具日報

武裝神姬 BUSOU SHINKI 討論區

原帖由 nakeman 於 28-4-2008 10:05 PM 發表

你講既山口女應該係elf body, revoltech fraulein 既榎木作品?
唔好再叫山口喇,佢同山口的設計差好遠,兩碼子的東西。

山口式可動我仍然覺得係最好玩既可動玩具,不過感受各有不同,要岩chanel先至欣賞囉。 ...

OT...講返fraulein女, 佢既下身可動真係一大敗筆, 居然唔"坐"得, 甘基本既指定動作都做唔到:53:

重有最近我終於有幸用少少炒價入左figma長門同涼官, 我發覺figma有好重神姬影子, 好似換面同對手腕,腳腕位甘.....
原帖由 nakeman 於 28-4-2008 10:17 PM 發表

我貼左好少圖上黎之麻…(相比於自已的相簿…)
而且Ex我係排到最後先至影,
唔會係我影響到你掛。
咁神姬又真係幾好玩嘛…(下刪3百幾字…)

我未就係o係yahoo search 到你個blog, 首先見到你只戰車同飛鳥已經中d, 你仲要影到少少火器, 等我上網搵吓佢, 睇吓佢係點, 搵得兩搵, 睇得兩睇, 毒發身亡:59:
原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 10:19 PM 發表

但係我喺澳洲呢... 成日要上ebay 同 日本d site買, d郵費好甘... :time:

你甘樣bid法,好金wor....
大大你不如忍下先, 等假期先返香港一炮過入曬啦
原帖由 nakeman 於 28-4-2008 10:20 PM 發表

我係創作人嘛…
我都唔記得官方有無教囉,
買左好耐,而且我都唔鐘意睇說明書既…呵…:43:

我知你唔鐘意睇說明書, 你blog有寫~ 我有睇晒你d文o架~ :34:

我意思係官方會出輕裝天使&惡魔呀... 有破財喇:55:
原帖由 fallout8 於 28-4-2008 10:32 PM 發表

你甘樣bid法,好金wor....
大大你不如忍下先, 等假期先返香港一炮過入曬啦

我都唔知幾時會返hk... 加上仲有一年多d就畢業... 如果返hk買完帶返澳洲, 畢業又帶返hk... 好似好煩...
如果畢業返hk先買, 又驚賣晒... 咁咪上網買囉...:80:
原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 10:40 PM 發表

我都唔知幾時會返hk... 加上仲有一年多d就畢業... 如果返hk買完帶返澳洲, 畢業又帶返hk... 好似好煩...
如果畢業返hk先買, 又驚賣晒... 咁咪上網買囉...:80:

甘你可以放心了, 神姬玩具會經常再販(可能日本本土好受歡迎...), 其實香港都好多地方好齊款, 例如sogo
原帖由 fallout8 於 28-4-2008 10:23 PM 發表

OT...講返fraulein女, 佢既下身可動真係一大敗筆, 居然唔"坐"得, 甘基本既指定動作都做唔到:53:

重有最近我終於有幸用少少炒價入左figma長門同涼官, 我發覺figma有好重神姬影子, 好似換面同對手腕,腳腕位甘.. ...

講得好呀,
你提起fraulein,我就大把嚕騷,
唔講大腿可動,最新出既poco,條腰有條圍巾遮著,
點解捉到鹿都唔識脫角,響條腰加多一段關節,咁就唔駛動作咁生硬喇…
無變通,好蠢,唸住一個body食到老…唉…

你提起figma,又令我唸起我買唔到002~003…唉…算了…不屬於我的,莫強求…
原帖由 fallout8 於 28-4-2008 10:48 PM 發表

甘你可以放心了, 神姬玩具會經常再販(可能日本本土好受歡迎...), 其實香港都好多地方好齊款, 例如sogo

咁我見日本d site 話discontinued: :50:

Eg:

MMS Type Angel Arnval
MMS Type Devil Strarf
MMS Type Cat Maochao
EX Weapon Set MMS Type Rabbit Waffebunny
EX Weapon Set MMS Type Santa Claus Tsugaru
EX Weapon Set MMS Type Cannon Fort Bragg

除o左牛子, 虎子, 建子, 其他又out of stock...  :79:

咁我咪急住買囉... :53:
原帖由 nakeman 於 28-4-2008 10:52 PM 發表

講得好呀,
你提起fraulein,我就大把嚕騷,
唔講大腿可動,最新出既poco,條腰有條圍巾遮著,
點解捉到鹿都唔識脫角,響條腰加多一段關節,咁就唔駛動作咁生硬喇…
無變通,好蠢,唸住一個body食到老…唉…
...

fraulein唔改良個素體只有死路一條:59:

隻死爸就無謂提了,涼官兩魚應該入到(我兩魚入:70:)
原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 10:06 PM 發表

我其實都唔知點解釋俾你知輕裝係咩... :34:
只係喺之前有位大大幅圖到見到... (p.10 #141 under 第9彈, 中間黑色白色嗰2個)

咁你嗟係有6個神姬? 我都係6個加2個ex... :73:

其實一早已經知有 ...

喔 因為最近太多野買啦:DD
搞到今日先有錢去買人魚:die:
不過最重的是 還是上td吧 一上td就開始中毒:die:
中下中下就中埋神姬毒.........其中nakeman大大的圖也是毒源之一:49:
好幾次令在下差點走去敗神姬 好在最後都能用意志力暫時抵制住...........係暫時..........:49:
不過 另外一個毒源就係佢http://hk.youtube.com/watch?v=NrmUiSZjYMg
而佢的最新作都好毒下 有意可以睇下http://hk.youtube.com/watch?v=B-C8o-GRmnk
頭像被屏蔽
原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 10:28 PM 發表
我未就係o係yahoo search 到你個blog, 首先見到你只戰車同飛鳥已經中d, 你仲要影到少少火器, 等我上網搵吓佢, 睇吓佢係點, 搵得兩搵, 睇得兩睇, 毒發身亡:59:

當時應該係戰車型的介紹,火器還是咖哩啡,配角一名,扮下屬,當死屍…呵呵(詳情請回顧我的戰車型介紹^~^)
估唔到現在火器已經響我心中成為主角喔。

原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 10:34 PM 發表
我知你唔鐘意睇說明書, 你blog有寫~ 我有睇晒你d文o架~ :34:
我意思係官方會出輕裝天使&惡魔呀... 有破財喇:55:

喔…有點感動…
再次感謝… :$ :shy:
原帖由 ckpole 於 28-4-2008 11:12 PM 發表

喔 因為最近太多野買啦:DD
搞到今日先有錢去買人魚:die:
不過最重的是 還是上td吧 一上td就開始中毒:die:
中下中下就中埋神姬毒.........其中nakeman大大的圖也是毒源之一:49:
好幾次令在下差點走去敗神姬 好在 ...

youtube d 神姬片我睇晒喇, thakns~ :71: 佢d片都毒源之一, 小心小心~:36:
原帖由 jim 於 28-4-2008 11:13 PM 發表

香港有代理, 唔使驚無喎

蘇糕 同 肥趣長期齊款 :p , 係就係貴d, 但一定平過 e 卑

THANK YOU呀~ 聽你咁講我可能會返hk先買~ 但係我驚忍唔到手:63:
原帖由 redshoulder 於 28-4-2008 11:08 PM 發表

咁我見日本d site 話discontinued: :50:

Eg:

MMS Type Angel Arnval
MMS Type Devil Strarf
MMS Type Cat Maochao
EX Weapon Set MMS Type Rabbit Waffebunny
EX Weapon Set MMS Type Santa Claus T ...

但係之前見你第八彈報價都幾平喔,
你果個價一定平過蘇高及肥趣喇。