Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: elliottlai

[分享討論] Inflames Toys 猛張飛 人加戰馬版套裝已派貨

sac 發表於 2-1-2018 10:37 PM
https://goo.gl/images/bpGnzs

可以參考一下,不過見趙雲最後都改左頭雕設計唔跟央視設定,關羽可能都會改 ...

就是這個{:1_374:}

呢套係亞視永恆經典野,小弟當然有睇過,套碟仲係家中收藏中,但如果出呢個單頭雕表情,好焗限人偶擺動位置,咁樣頭雕會多人接受嗎?
佢改趙雲係因為太多人complain,但個個都出2.0我覺得好難追
ResidentEric 發表於 2-1-2018 11:23 PM
佢改趙雲係因為太多人complain,但個個都出2.0我覺得好難追

但我就係因為佢改左唔跟央視演員個造型而唔買,唔係佢新呢個唔靚,而係一直都係央視造型,突然變左漫畫造型咁同原本我儲開個系列好唔夾,所以情願買左303個趙雲
趙雲係好多三國迷眼中及幻想都係型英帥,有似我係上網時見到趙雲插圖咁,所以我一知道佢一開訂就去訂了,因為之前我專登搵12吋三國人偶買,到最後自己幫佢哋啲甲噴色及頭雕植髮等(趙雲我特登噴到似上網見到趙雲件甲色咁)

Inflames toys 版原全係三國無双做型,我入了303的趙雲血戰版!

小弟覺得似三國誌13趙雲造形
Inflames toys
有點奇怪,張飛出普通版央視人頭,血戰真三張飛頭,但到趙雲…又變成三國誌版,點解唔一氣呵成出真三國無雙版…五虎已注定趙雲唔齊腳…新關羽都似似地無雙版,希望佢出埋呂布同劉備無雙版,最少都三英戰呂布
ResidentEric 發表於 3-1-2018 11:21 AM
Inflames toys 版原全係三國無双做型,我入了303的趙雲血戰版!

講起呢血戰牌就有少少唔開心, 因為之前都無講過會有呢個版本既..我都拎左個連馬套裝後第三日就話出多個血戰版..點呀?唔通再訂一個只係多左D血跡同埋多個阿斗既套裝咩...仲要係無得散買多出黎既配件..其實佢就分明見到IT 出個套裝有阿斗..咁咪追住黎又出多個什麼血戰版囉,本來有咁既對策都無可口非..但對於無耐之前就已訂左既人好唔公平咁啫...
phoenix_fai 發表於 3-1-2018 01:47 PM
Inflames toys
有點奇怪,張飛出普通版央視人頭,血戰真三張飛頭,但到趙雲…又變成三國誌版,點解唔一氣呵 ...

呢位師兄..我就反而希望佢出返央視版....無雙造型唔係話佢唔好,但個人覺得太浮誇...太脫離現實..我個人就比較喜歡貼返多少少現實既多D喇...但IT 佢 三國既造型風格係咁跳黎跳去又的確係令人好無所適從同無奈...
elliottlai 發表於 3-1-2018 02:00 PM
呢位師兄..我就反而希望佢出返央視版....無雙造型唔係話佢唔好,但個人覺得太浮誇...太脫離現實..我個人 ...

係囉!我都寧願佢出同一風格,不過佢咁做唔知係咪想回避版權問題,邊間版權想插佢都吹佢唔脹…的確佢亦無話出這些三國人物係以咩版權去做,佢想幾時用咩風都得,不過就難為了玩家…想集全套變亂套
單人戰甲派左貨未呢?
此隻又真係幾靚...
真係好正...但真係好貴