Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現X點 皆X Yahxx 假貨 日版 初版聖衣神話EX (証紙能分真假.)

有無證據先?如何高彷可以分唔到,以後其他玩具都有。
lukyuet 發表於 11-9-2017 11:24 PM
有無證據先?如何高彷可以分唔到,以後其他玩具都有。

有冇證據?嘩!!!!証紙,盒已經分左係假, BANDAI都覆我,叫我報海關.有師兄上去問過,初頭死撐係正貨,結果依家咪收起晒. 我就花左時間去研究,所以我依家一睇証紙就分得出.
不過黑店可以立足,都係靠香港人.我睇佢拍賣都賣左幾十隻.即係最小幾十人中招,但有冇人夠膽行出黎.集體去追討黑店.唔怪得外國人幫香港人改左個名,叫"港_"咩話!?
高仿玩具不嬲都有.Play art , shf, figma,hottoys, macorss. transformer 等等....但對上見到印到盒都一樣,已經係幾年前的MEGAHOUSE P.O.P, HOTTOYS 了.
唯一可以做去大鋪買,後追前自己先做功課,check 下有冇假野.
日版假貨流入市面已經係事實,以後想後追日版的師兄, 一定會係50/50機會中. 會唔會再中招.就睇下出名善忘o既港人自己做化了.

源泉立歃 發表於 12-9-2017 12:37 AM
有冇證據?嘩!!!!証紙,盒已經分左係假, BANDAI都覆我,叫我報海關.有師兄上去問過,初頭死撐係正貨,結果依家 ...

我支持你!! 最好有圖片對照, 大家就可明辨真假
謝分享, 支持打假, 有新消息請再公佈
樓主都係出於好心提醒各位唔好中奸商招, 多謝提供重要情報,
唔信既人大可去買, 呢度已經出哂溫馨提示
買左返黎覺得係正版分唔出仲好, 活係謊言點都面都好過面對真實
Hi, 唔好意思, 啲圖 全部睇唔到, 可以check check ma,
估唔到現在老翻真係禁高技術,好彩師兄發現。
jl1088 發表於 12-9-2017 02:02 PM
Hi, 唔好意思, 啲圖 全部睇唔到, 可以check check ma,

post 住facebook link .我遲o的再攪攪.
https://www.facebook.com/waiwa.lum.5

多謝咁多位師兄支持. 我問左FD借天蠍,雙子正版..遲小小比較. 呢批神話肯定就唔係BANDAI 出,但我有懷疑係幫BANDAI 代工廠偷做出黎.即係果o的廠貨.大陸成日都有呢o的事.
等買左o既師兄. 睇完比較,也許都可以KEEP. 包括我自己.
其實香港人同大陸人一樣(不過好dd就係無生產假野)
証紙睇唔明,,

師兄, 我reserve 張圖. 留意真假邊線位比較,睇下會唔會易明o的.
介紹樓主係新浪微博開個ACCOUNT再貼圖, 應該肯定睇到
luciferdark 發表於 14-9-2017 05:34 PM
介紹樓主係新浪微博開個ACCOUNT再貼圖, 應該肯定睇到

好呀! 唔該 師兄!

個邊都有壓縮, 但唔算太過份, 希望幫到你分享資料。