Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現X點 皆X Yahxx 假貨 日版 初版聖衣神話EX (証紙能分真假.)

有師兄發現有人賣假天蠍22XX.
黑店仍然死撐係正貨,準備寫信去日本BANDAI 投訴.
張証紙應該真,但係其他正版貼過來,用膠水貼上
wakoo 發表於 5-9-2017 09:33 PM
張証紙應該真,但係其他正版貼過來,用膠水貼上

張証紙淘寶有得單賣{:1_198:}
所以唔好問點解唔支持小店,如果買大路嘢,而家多數幫襯米青或者孤仔,起碼貨量多有得揀下,除非週街都有貨那些,都會格下價,平得一二十蚊得一二十蚊
toylover 發表於 5-9-2017 10:28 PM
所以唔好問點解唔支持小店,如果買大路嘢,而家多數幫襯米青或者孤仔,起碼貨量多有得揀下,除非週街都有貨 ...

你講得o岩..就今次.咁大批日版神話,賣極都有...米青..孤仔..係一隻都冇.全部都係細鋪,新鋪先有.保障自己,呢樣真係緊要. 依家我地中左招,冇得賠之餘,黑店仲死撐係正貨,我依家等睇日本BANDAI果邊覆唔覆.佢覆我就報埋海關.廣告都有賣,賣高仿係犯法.同埋已經見到有幾個人起拍賣網轉售番假野出黎,牽連甚遠.係細鋪一手做成.
我初頭仲以為係見再版無得炒先賣呢個價
之前好似post 過日本video關於 國內老翻星矢問題,點解大陸咁有錢就係做得好事多,,
wakoo 發表於 6-9-2017 10:46 AM
之前好似post 過日本video關於 國內老翻星矢問題,點解大陸咁有錢就係做得好事多,, ...

但老翻還老翻,D人知佢係老翻然後俾錢買係一件事,佢現在擺明扮正版,咁又係另一件事了
我係個間買過雙子, 獅子, 天蠍,
對比過係正版, 因為我多數三入, 後追上面3款各1隻.
拆開對比過, 同之前買既一樣
利申 : 普通玩家一名
benqtlh 發表於 6-9-2017 12:29 PM
我係個間買過雙子, 獅子, 天蠍,
對比過係正版, 因為我多數三入, 後追上面3款各1隻.
拆開對比過, 同之前買 ...

咁你好彩冇中伏
我同位帥兄都中左招,我起1樓貼左對比圖. 連張證紙都撕開俾大家睇. 天蠍係最易分果盒,特腆貼紙,三張特腆膠卡,係好明顯分到.但事實,玩具本體真係好難分.
之前日本BANDAI宮方已經post過,大陸高仿已經去到日本員工都分唔到.
已經通知左BANDAI. 相都俾埋佢地.等緊回覆. 佢地確實,我會將現X點,皆X賣緊假貨的鋪頭地址俾海關.

相關報導.
http://www.teepr.com/560899/dori ... %E7%9C%9F%E5%81%87/

收到 現X點 1樓 125 skytoytrading 店主回覆.
拍賣暫下架, 了解事情.
現X點 及 皆X 其他鋪 仍然賣緊. 有人仲賣緊假天蠍 2280. 有師兄影左相,係假特腆貼黎.
最後呼籲想後追 日初版師兄門小心! 我只係想幫大家,不過我已經俾人插左幾獲.
唉! 我以為今時今日香港經已無假貨, 點知仲有人將假貨當正品賣,好無道德!{:1_213:} 我唔上淘寶網購都堅持買現貨就係唔想買到假貨, 老貨尤甚! 今次真係天下烏鴉一樣黑, 買野唯有上日亞,起碼係贗品都講明係KO.
源泉立歃 發表於 6-9-2017 02:54 PM
收到 現X點 1樓 125 skytoytrading 店主回覆.
拍賣暫下架, 了解事情.
現X點 及 皆X 其他鋪 仍然賣緊. 有人 ...

多謝師兄提醒,希望少D人奶野啦!
pastng 發表於 7-9-2017 09:32 AM
多謝師兄提醒,希望少D人奶野啦!

師兄! 多謝你留言.

收到HK BANDAI 回覆,直接射左個波俾海關,其實我只係想問佢日BANDAI聯絡方法.
起日 BANDAI 網留言,收到回覆係亂碼..相信賣緊假野的人,睇到會笑.

另外我見到拍賣網, 有3個,應該係玩家.放番假雙子,獅子,天蠍出黎.

大家小心.相信只會愈來愈多.

新發現.雙子証紙已經能分真假.
雙子初版証紙比較特別, 藍圈地方多左條線.全部正版貼都邊線分明,係獅子黑色邊線較難分.