Toysdaily 玩具日報

查看: 40810|回復: 65

[分享討論] 現X點 皆X Yahxx 假貨 日版 初版聖衣神話EX (証紙能分真假.)

近幾個月現X點.一o的比較新的鋪頭,賣LEGO,甚至格仔鋪, 竟然返左一批初版神話 EX, 雙子, 獅子,天蠍.處女, 仲要係日版.但反而同場比較惡名果o的老鋪冇貨. 有冇師兄知呢批貨來曆?有冇機會係假貨呢?

4/9/2017 更新. 親身中伏.亦有師兄中伏.
已確定現X點, 皆X, YAHXX 賣緊假貨神話.仿真度甚高,難分真假,貼上圖片. 希望幫到大家免中伏.
日版假貨清單: 日初 雙子座, 處女座, 獅子座, 天蠍座 , OCE 獅子座, OCE 處女座, 會場限定雙子座卡龍
黑店: 現X點 1樓 125 skytoytrading. 2樓207 lego 店 . 145-146 尋仇堡
       : 皆X

高仿神話EX 新聞link:
http://www.teepr.com/560899/dori ... %E7%9C%9F%E5%81%87/

再版左無得再炒啫。。。。。。

終於忍唔住問左間專賣日版鋪頭,佢地都話日本代理冇消息.但偏偏呢大批日版神話,淘X網就有大量.價錢亦差唔多.批貨好有可能大陸果邊放出黎...

一係真係有人專門收埋日版黎炒..一係有人混水摸魚扮日版..
睇完標題
以為出5子安全帽EX版{:1_198:}
我都買左兩隻,獅子座,天蠍座。。。冇問題
源泉立歃 發表於 26-7-2017 04:20 AM
終於忍唔住問左間專賣日版鋪頭,佢地都話日本代理冇消息.但偏偏呢大批日版神話,淘X網就有大量.價錢亦差唔多. ...

如果淘X網有大量, 好大可能係國產高仿
lucida6266 發表於 30-8-2017 11:28 PM
我都買左兩隻,獅子座,天蠍座。。。冇問題

我都買左天蠍,未開盒已經懷疑係假貨,盒顏色同特腆張貼紙已經唔同.
shingo_y2k 發表於 1-9-2017 10:23 AM
如果淘X網有大量, 好大可能係國產高仿
真係高仿. 中伏了:47:

天蠍 特腆貼紙 已經分到真假. 入面3張特腆卡仲離普.但玩具主體就咁睇,要分真係有難度.

咁佢張日版証紙個底有無水印的?
但唔拼埋一齊睇會出招都唔奇

公仔方面好難分.但張特腆卡同日本網的比一睇就知假,白圈冇晒,印得好差...已經肯定現X點賣緊果批日初版神話係假貨

我仲有買雙子,個盒拍埋一齊一樣唔同色..起1樓.近電梯,鋪入面係格仔櫃果間買,佢放左好多神話.有日初雙子,天蠍,獅子,卡龍,OCE 獅子,處女.

而天蠍係2樓一上電梯果間LEGO鋪買.仲有雙子,獅子,卡龍

成千蚊隻假貨,真係無陰公.

以前師兄講過,報海關係咪冇用?
咁佢張日版証紙個底有無水印的?

有印東映,但張貼好難撕得開,膠水好重.平時張証紙好易整花整甩....

個日行過,都覺得奇,竟然仲有初回限定賣,原來係高仿:69:
源泉立歃 發表於 4-9-2017 06:48 PM
有印東映,但張貼好難撕得開,膠水好重,撕開仲有膠跡,明顯都唔係平時果張正版貼,因為我以前整甩過正版果張.
...

嘩...高仿到呢個地步....仲有咩好講.......唉....