Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 隻 ES 超獸等o左咁多年,點知一玩就.............

呢d咁細微既位真係唔好慳, 寧願加多少少成本, 分件同用番適當既材料好過出事要大批換件
紫月葵 發表於 2-1-2017 11:39 PM
呢d咁細微既位真係唔好慳, 寧願加多少少成本, 分件同用番適當既材料好過出事要大批換件

我睇完D師兄報告,買時都特別要店拎返張單,方便換
用風筒熱風後用陰力慢慢轉動關節, 鷹戰機脚慢慢可動及來回陰力轉動, 鬆了便暢順可以!
但兩隻豹仔手joint都好緊, ㄧ轉ㄧ驚心!
搞完兩隻豹已攰冇力搞大象了, 入返盒算了!

反而我睇大家玩評後
小心翼翼玩又冇事
鷹依然係左腳緊右鬆
做完熱身就順暢哂

豹虎就正常無乜問題
整體感覺唔錯
係受力關節位要用金屬件
唔可能用膠件
設計師搞咁多年都整成咁
工程知識似乎幾薄弱
建構設計特別玩具要份外小心

大廠如TAKARA隻音波髖關節其實一樣有設計問題
受力關節用膠做十分牙煙
遊俠 發表於 3-1-2017 12:14 AM
反而我睇大家玩評後
小心翼翼玩又冇事
鷹依然係左腳緊右鬆

以我所知, 其實好多原設計師都唔會亦唔中意上網睇關於自己作品既評論, 但當然想像到既問題就係佢地唔會知道係邊d地方出錯去改善下一個作品
我都有相同問題... 隻鷹左腳股關節好緊... 慢慢鬆的時候係有油滲出.... :cool:
E6AV168 發表於 31-12-2016 04:35 PM
各位已購買的朋友,如對產品有任何問題,請1月4日後到特賣場作出更換。
Action Toys 特賣場
香港九龍觀塘 ...

係米得聽日一日換咋? 間野收幾點!!!?

我隻問題嚴重過你地好多!! 一打開盒!! 我就爆粗!!!

further detail ?  發表於 3-1-2017 04:33 PM
hk大人 發表於 3-1-2017 04:18 PM

點解爆粗,咩咁大件事,成隻鷹無左?

他們回覆我開13:00 至 20:00。要換件請在關鋪前早半個鐘去到會好一點。

唔係得聽日一日。
另外想 8下,其實有咩 問題 ?

一開盒,diu!六神黎既!!俾返隻超獸我唔該
開頭我以為係工人問題, 粗疏大意!! 細睇其實製作部都要付好大責任, 好多細位無計清楚!!
我其實好support 呢間公司, 呢兩日就去換, 吾換入我數我先講~~

hk大人 發表於 3-1-2017 09:14 PM
開頭我以為係工人問題, 粗疏大意!! 細睇其實製作部都要付好大責任, 好多細位無計清楚!!
我其實好support  ...

換就應該實換 態度都幾好
睇到隻鷹D位就知佢D細位好有問題,透明膠已經比較脆,仲可以有條1MM到既扣位整到出來,鷹頭後面連接手既位置,基本上睇過咁多隻,咁多隻都有白痕
唉,仲唸住買,睇完好似上次千值超獸咁,即係買完又要驚,玩又要驚,換邊有咁得閒呀,同埋呢個價錢真係無謂搵氣受,唉等左咁耐都係得個吉。
在Actions toys換了
剛剛換了,員工好nice.好很幚忙解決,這一點對玩具不足但善後補救方法令我對此系列大大的給與信心及加分。
1. 我換的是鷹戰機,換了雙腳沒太緊也沒太鬆,剛剛力度好。
2. 大象的金色parts有一點甩油,這個也換了。
3. 左腳豹與大象合体那parts連合位有鬆,換了左腳豹後實了,不會拎起後跌下。
總括善後工作是做得很好,也不需要帶購買單據,完全沒有任何一點推卸責任。