Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 隻 ES 超獸等o左咁多年,點知一玩就.............

用透明紅膠可能因為要造出依家機倉既效果(外面紅色而裡面係銀底), 連接位應該本身無上油, 似乎係個模size既問題, 右邊鬆左面緊....

我隻鹰戰都爛左parts,去左信和冇得即時換,要等覆
只要用風筒吹下先開始玩 冇事
Same here, I posted it just now:

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... p;extra=#pid7758964

This is what happened to my Eagle's foot:

Very delicate, so be careful when playing. I brought this from a Yahoo seller, will Action Toys help me?

我隻鷹戰機大致上OK,隻右腳係比左腳實,右腳轉時會發出吱吱聲(太緊關係):Q
我再用WD40噴係右腳較位,支支聲冇咗,也比較鬆返

QC方面上油都比以往ES合金差了,可能細隻又多關係,但以整體來說我個人覺得可接受,始於等了多年:78:
金色位有輕微的甩油,不知1月4日能否換這parts,暫報原畢,過兩天開棚影相:51:

不幸的事,開始了,係合体過程中,應戰機頭炮脫落,睇返邊位佢用膠水只係痴好少位,玩時大家小心,但呢個位用AA膠都搞得掂:(
難聽一句:依家係玩玩具,或者係畀玩具玩返。。。。 :38:
玩具新丁 發表於 1-1-2017 02:12 AM
我隻鷹戰機大致上OK,隻右腳係比左腳實,右腳轉時會發出吱吱聲(太緊關係)
我再用WD40噴係右腳較位,支支聲 ...

我昨晚變頭時都冇留意 仲用力掹開少少先拉到個位變個頭 好采我冇掹爛
luciferdark 發表於 31-12-2016 11:18 AM
就算用合金, 無計準數, 都會斷
呢間廠真係可以BLACKLIST

所以希望AA合金會出超獸,間野Blacklist都矜貴,就係因為小廠出。由EX合金三一第一隻開始,都唔覺佢質素好左D咩。

第一隻黑三一, 佐藤拓親自睇住, 用料同QC都算OK, 到依家都未有爆油同爆腰, 後面就真係...  發表於 1-1-2017 01:26 PM
咁化學:Q
重諗住2017年入返隻
本來都想入返隻,現在都係唔買了,話晒成千元要玩到咁驚險,都係決定唔買
玩具新丁 發表於 1-1-2017 02:12 AM
我隻鷹戰機大致上OK,隻右腳係比左腳實,右腳轉時會發出吱吱聲(太緊關係)
我再用WD40噴係右腳較位,支支聲 ...

想問係咪本身係咁? 見你呢幅, 右邊hip位支軸好似斜斜地

D連接位關節太幼, 一係要好小心扭, 唔咪遲早會爛, 換過都係於事無補! :(

哩隻超獸真係好睇唔好玩! {:1_229:}
可變戰士 發表於 1-1-2017 12:40 PM
D連接位關節太幼, 一係要好小心扭, 唔咪遲早會爛, 換過都係於事無補!

哩隻超獸真係好睇唔好玩! {:1_2 ...

太細隻又太多細緻位 而啲受力位又用啲唔受力嘰膠 希望廠借今次吸取經驗 整好隻六神! 我仲好期待隻六神 不過如果分體個六體機械人啲關接仲係好似今次隻超獣咁 我諗我都會退場 正如上面版友所講 玩件千幾嘰玩具要就住就住 真的乜mood 都冇曬
紫月葵 發表於 1-1-2017 12:37 PM
想問係咪本身係咁? 見你呢幅, 右邊hip位支軸好似斜斜地

因為前重後輕,我又冇加個支架,所以咁企
支軸係正常的
幾何 發表於 1-1-2017 01:43 PM
太細隻又太多細緻位 而啲受力位又用啲唔受力嘰膠 希望廠借今次吸取經驗 整好隻六神! 我仲好 ...

六神應該無超獸12個型態咁複雜,超獸變左Q版正常比例個變形方法都好難跟番晒..