Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 速評!!! SHF--- HARLEY QUINN "SUICIDE SQUAD VER"

tokyod 發表於 31-12-2016 05:45 PM
三個頭都是完整的
不用像其他的還要換表情
這樣配件其實很有誠意了

年尾最終ㄧ入, 果然SHF越出美漫電影人物越有水準, QC完全冇問題!
我都入手, 滿意:^

靚女.:love:
等收貨.

EVERYONE!!

2017 HAPPY NEW YEAR!!

3百幾算係咁比起M記SHF起碼穩定D唔會時好時壞,如果有埋 鎚仔就好。 Thanks pics.
taken 發表於 1-1-2017 06:46 PM
3百幾算係咁比起M記SHF起碼穩定D唔會時好時壞,如果有埋 鎚仔就好。 Thanks pics.

但仲有好多人話唔似......
我諗佢地真係要比多幾倍錢玩HT先滿足

其實我收晒貨, 當然我也有印得不好的頭部, 但我接受, 就是唔明點解今次咁多人罵隻野, 有D為罵而罵咁, 同埋係咁用日網果隻"極品"去罵....唉...幾佰蚊, 妳想點, 3個頭呀師兄...
好耐冇見鞋粉陳出黎吐糟, 唔通俾鞋記炒左?
根本英俊 發表於 2-1-2017 03:26 AM
其實我收晒貨, 當然我也有印得不好的頭部, 但我接受, 就是唔明點解今次咁多人罵隻野, 有D為罵而罵咁, 同埋 ...

初頭日網個report?16年初李小龍SHF日本個邊又是差到咩咁,但見行貨又無咁差; 主要差在QC!所以今次見小丑女情況差不多,分別在印歪程度又進步咗:p 早買有得簡,遲買簡水尾~
gumng 發表於 2-1-2017 01:09 AM
但仲有好多人話唔似......
我諗佢地真係要比多幾倍錢玩HT先滿足

唔好講笑啦,大把人玩HT都覺得唔似,HT都唔係大曬
起碼同樣講返小丑女,HT得個擘大口射厘眼頭,
比起SHF或者M記都要孤寒。
chshting 發表於 2-1-2017 12:00 PM
唔好講笑啦,大把人玩HT都覺得唔似,HT都唔係大曬
起碼同樣講返小丑女,HT得個擘大口射厘眼頭,
比起SH ...

小弟見過HT實物, 比官圖好好多, 都好似,  
gumng 發表於 2-1-2017 12:27 PM
小弟見過HT實物, 比官圖好好多, 都好似,

我意思係有班人玩咩都彈,自己鍾意就得,唔使佢佢地意見
況且個個捧到上天既HT都唔一定最好,
好似重用三次既美國隊長真人頭硬係爭少少,又唔出過新頭,
分分鐘如果SHF再出多一兩次美國隊長個頭可能仲似過HT
至於小丑女隻HT似唔似就又係各花入各眼啦,
但比起SHF或者M記都要孤寒就一定架
ChrisLamXYZ 發表於 2-1-2017 06:43 AM
初頭日網個report?16年初李小龍SHF日本個邊又是差到咩咁,但見行貨又無咁差; 主要差在QC!所以今次見小 ...

所以我po完條link都話等貨到手再講就係咁解

事實上自己都有用返日網打燈、影相角度自己影一次,的確會有失真,所以我又覺得冇話邊個啱邊個錯,其實巴打都係以事論事

至於小弟對上個po就係對呢隻野評價,冇補充

Ching亦說的對,早買有得揀:78:
謝謝分享!
我都以呢隻為其中一隻年尾入手品。
確係唔錯的。
我都覺得D人好誇張

3百幾想要D乜野質素?M記隻WW根本連人樣都講唔上,直頭係玩具公仔樣

同埋有個好奇怪嘅現象,孩記個班FANS,永遠孩記出成點都話正,明明有D出到小朋友玩具一樣,又話依D叫美玩味,係佢地心目中,平就一定係好野.

個人覺得

價錢 孩記完勝

身高 一隻得5點幾吋 一隻差唔多7吋 其實NECA更高添 但我都當孩記勝

頭雕"以原裝計相似度唔搵神級大師修改" SHF勝

BODY上色 SHF勝

可動 SHF勝

佩件數"可換手 武器 頭" SHF勝

佩件質素 "孩記直頭D劍 槍 係曲的" SHF勝

包裝 SHF勝

QC "就算用SHF最差個批比" 都SHF勝吧

購買容易度 SHF勝

真係好想有師兄搵隻孩記神物BW同隻所謂爛爆SHF HQ 企埋一齊影張相比一比,一定高下立見