Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2017年4月 SHF 【街頭霸王】阿隆 & 春麗 (官圖P5)

gumng 發表於 7-10-2016 01:43 AM
頂等我仲訂咗, storm collectobles 隻RYU

講真shf呢隻無咁型,訂左都無問題
本身 shf 同 Storm 應該大細差好遠, 風格都唔同,
Storm 比較粗獷, shf 比較圓滑, 我覺得各有所好.

冇位我會入 shf, 但希望佢至少出齊 sfII 12人先好!

最鐘意四大天皇, 特別赤目司領.
之前出左隻Terry,以為呢條line冇左添。可以出晒SF同KOF就好。
今次大把限定顏色出~! 
比較期待殺意龍多D.... 第5集SF KEN都唔錯... 有埋豪鬼就prefect池
SHF 終於肯出格Game經典可動, 期待:78:
kelvinlam97 發表於 7-10-2016 12:30 PM
之前出左隻Terry,以為呢條line冇左添。可以出晒SF同KOF就好。

期望繼續出
各廠經典格Game角色,
Street Fighters 系列,
King of Fighters 系列,
Guilty Gear 系列....
其實諗諗下出得game人物,不如出三國無双,我諗到我一定會入!
Viper 發表於 7-10-2016 12:30 AM
肯出多d角色就好,playarts好似已經斷纜咁

師兄係指d-arts? 幾年前bandai已宣布納入shf名下.... 所以以後係唔會再有d-arts呢個名.... 會用shf代替...

Play arts kai, 應該不一樣  發表於 7-10-2016 10:35 PM
終於出街霸,唔知FIGMA會唔會跟住出呢
如果北斗之拳都出SHF就好了!
個人較鍾意storm collectibles果隻
夠粗壯夠大隻, 近美系風格
SHF做KOF應該會正D
咁睇自己偏向shf多過sc,起碼shf個3D造型似d我有信心d,sc果隻太多不確定因素,同埋自己唔係幾buy sf5人物造型設定

春麗個比例好,但個樣太卡通

始終出好過唔出
The legs of Chun Li is so strong
If slimmer will be better (although i know it's follow the setting of the game).
白少一 發表於 7-10-2016 10:57 PM
如果北斗之拳都出SHF就好了!

同意!! 不過真係要出得似先好像!