Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【聖戰士OVA New Story of Aura Battler】ROBOT魂「雪霸 Sirbine」(另加考證)

依隻先係黑騎士用得最多果部 瑞華士我記得出左幾集就爆左!
太陽之牙 發表於 15-8-2016 12:30 PM
瑞華士真係大隻過雪霸好多…

CHING  你依本野真係好正 TV版有冇出過設定集呢?
看得出 ching 對聖戰士的愛,雪霸真係造得好正,係顏色問題囉
412456 發表於 16-8-2016 11:35 PM
其實聖戰士, 我覺得之前SIC出得靚過而家ROBOT魂好多, 不過而家好難買同可玩性冇咁高

果隻SIC其實個造型都幾怪下
受到會覺得好型
受唔到會覺得好醜
sk9091 發表於 17-8-2016 12:53 PM
CHING  你依本野真係好正 TV版有冇出過設定集呢?

有,TV版出過好幾本
SIC做形我buy的但可玩性近0 (甩頭甩骨)
希望Robot魂聖戰士長岀長有!
長知識了,謝謝師兄。

雪霸的絢麗簡直和TV設已經不是同一層次了,雖然出於同一個老師手……以前一般TV會要求簡化版以便作畫…不像現在…都3D模了,再复雜也沒忌諱…
以前看見TV昆霸一點也提不起興趣…反而反派機有點興趣…後來在Aclub舊書看見絕對華麗生物化的聖戰士就愛上…才知道原來有分開畫風的…
第一看見雪霸就愛上了其生物系風格一直到現在……

啊…這貨在公佈後沒多久看到適合價就訂了…雖然定價有點貴…也有師兄說R魂久必跌…但還是早定求安心…哪怕日後真掉價,沒買貴就好…

今日在信和見到Ching提到的2本B-club 書和一本TV版
太陽之牙 發表於 15-8-2016 12:30 PM
瑞華士真係大隻過雪霸好多…

Many thanks, Ching!