Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【聖戰士OVA New Story of Aura Battler】ROBOT魂「雪霸 Sirbine」(另加考證)

太陽之牙 發表於 13-8-2016 11:19 AM
呢兩本簡直係聖戰士fans家居必備的聖典~

好難得雪霸唔係魂限而又出得咁靚,反而VIERRES係魂限,我冇訂 ...

Vierres 係TV版我覺得最靚嗰隻AB,出嗰陣我當時冇訂,之後要喺yahoo japan貴一截買返,好貴但我覺得冇買仲後悔,題外話當年隻HG其實都出得幾好
Must support your thread!  Great in details and I totally understood your feeling. Pal!! {:1_220:}
在此先多謝太陽之牙師兄您呢個好帖,否則小弟真不知道原來當年Bandai出了呢兩本神書!
講番呢隻雪霸,水準之高真係ROBOT魂之中少見(除咗頭上的角有少少斜,小弟發現好多盒都係咁),小弟夠膽講呢隻唔買一定後悔!
係粉絲必入,希望出埋哩套隻瑞華士
taken 發表於 13-8-2016 11:51 AM
Stone版主常更新資料係好事,刪帖應該想集中大家討論。

魂限要訂因甚少再販同埋喺香港比較冷門 ...

但甚麼展覽圖雜誌圖官圖twitter圖Bandai email圖AKIBA SHOWROOM圖…貼完再貼又再貼,一件新商品有必要更新百幾張相(真係咁多,冇誇張)嗎?:ar:

要集中討論大可在我那個較早開的帖,又何需刪帖再自行另開?
先代表 Td  向 太陽之牙兄 因為刪 post 事件令你不快講聲唔好意思
我相信 stone 兄 del post 應該係有原因而不是 針對 你既。一個好 news 大家同時分享真係一 d 都唔奇,而我地多數只係會張 2 post 合併,所以可能上次係 Td 個 system error。如果再發生同樣事情,其實可以 pm 我,我幫你了解一下。 thx
Vince 發表於 13-8-2016 12:13 AM

上次刪帖絕對不是system error,完全係史東強版主一人經手,佢仲PM警告我『唔好洗版』(自己日日洗版叫人唔好洗版?),還講甚麼『你未夠級數』,真係令人莫名其妙… :74:

本來想PM給Vince大大您回復帖子,但不想麻煩到您及令您難做,所以那時就算了… :64:

離題到此為止了,還有要將此帖CAP定圖,否則又會被某強刪帖毀滅證據…

Douglas.M.Saint 發表於 13-8-2016 01:14 PM
Must support your thread!  Great in details and I totally understood your feeling. Pal!!

Thank you for your kindness 德哥~ :$
THOUTHER 發表於 13-8-2016 03:07 PM
在此先多謝太陽之牙師兄您呢個好帖,否則小弟真不知道原來當年Bandai出了呢兩本神書!
講番呢隻雪霸,水準 ...

如果2016年只買十件玩具,呢隻robot魂雪霸絕對佔一席位!{:1_220:}
taken 發表於 13-8-2016 03:43 PM
係粉絲必入,希望出埋哩套隻瑞華士

考慮到成品體積同人氣度,相信ROBOT魂OVA版瑞華士推出的機會很微,就算魂限可能性都不大… :die:
太陽之牙 發表於 13-8-2016 04:26 PM
考慮到成品體積同人氣度,相信ROBOT魂OVA版瑞華士推出的機會很微,就算魂限可能性都不大…

上次魂展有日本玩家見到第一次展示雪霸時下面山洞入面有瑞華士不過無展示全相,只是得個影……

我找返張相先再貼。
Nice sharing!!! :78:

https://twitter.com/t_features/status/660691602592043009

迫力ソROBOT魂『聖戦士Ф⑦дユ⑦』ЁэみИ展示ソ中ザパ、最パ注目メ集バサゆギ「Дみдユ⑦」!

ウろウプゑ見ペシ、奥ズ何ろソ影ゎ……!!

I'm waiting it..:he:

只隱約見到隻蝙蝠翼…?  發表於 15-8-2016 12:08 PM
太陽之牙 發表於 13-8-2016 03:54 PM
但甚麼展覽圖雜誌圖官圖twitter圖Bandai email圖AKIBA SHOWROOM圖…貼完再貼又再貼,一件新商品有必要更 ...

Stone都係令大家睇到更多更新資料,各位見到新相又可以討論下件玩具。

有時工作累又可以望下提神,比起貼D無聊語句有益處得多。

Anyway享受玩具休息下。
有舊資料support, good啊, 呢隻放在robot魂條line之前都幾擔心大貨質素, 好在冇事
師兄們, 可否post瑞華士個款看看?
忘記了瑞華士個樣係點! 謝謝!!