Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] HT 貓女出事了

indy2123 發表於 26-6-2016 01:57 AM
我隻貓女唔著果D衫所以冇事...

又係喎:handshake::handshake:
如果上淘寶買過對都係會爆的,我會用真皮做過, 幾十蚊塊皮, 平過淘返黎, 又吾怕佢再碎
DVD迷 發表於 25-6-2016 01:41 PM
我隻都出左事,不過係出白點

white spot means already flaking, those white spot are not dust but the pleather.
淘寶已經有老翻貓女衫賣,
如果裂左唯有買黎頂檔...
我今晚返去都望下自己果隻先
Hottoy 都爆皮啦:$
jimjimto 發表於 26-6-2016 02:31 AM
如果上淘寶買過對都係會爆的,我會用真皮做過, 幾十蚊塊皮, 平過淘返黎, 又吾怕佢再碎

請問師兄你識點整過對?可否教教小弟?
hmsam76 發表於 25-6-2016 06:42 PM
我不嬲都keep住掃下figure,點知都係出事,好彩係暫時得呢隻出事,其他如洲長仲健全

keep住掃塵有咩用。。。。。。⋯⋯要搽皮水保養。。。我隻貓女所有洲長都冇事
hmsam76 發表於 26-6-2016 04:08 PM
請問師兄你識點整過對?可否教教小弟?

只要返舊BOOT, 用皮黎跟住裁, 再縫返就OK, 係要去搵合用的皮要D時間同經驗

基本上我都係咁做:

呢對係犬狼再做過的, 當然係做得多會有經驗就簡單, 有心學就要比啲時間
jimjimto 發表於 26-6-2016 08:11 PM
只要返舊BOOT, 用皮黎跟住裁, 再縫返就OK, 係要去搵合用的皮要D時間同經驗

基本上我都係咁做:

手工好好窩,車定手縫架?

只係有d HT死忠先以為HT唔會爆皮咋,
我隻Red Skull件黑色皮衫個領之類摺位都開始爆啦。:38:
人造皮figure都係少買為妙
indy2123 發表於 26-6-2016 01:57 AM
我隻貓女唔著果D衫所以冇事...

包膠好正! 我都有隻Phicen大胸小麥色{:1_377:}
toysfun 發表於 26-6-2016 09:08 PM
手工好好窩,車定手縫架?

多謝, 車縫:handshake:
Ching,
Your cat woman is great! Have you painted the eyes?
papaya 發表於 26-6-2016 11:25 AM
white spot means already flaking, those white spot are not dust but the pleather.

似發霉多,真好煩,開唔開冷氣都出事:53: