Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: mugfei

[分享討論] Play Arts 改裝甲蝙蝠俠開盒

師兄大果隻係咩東東
純白騎士姬Saber 發表於 21-7-2016 07:58 AM
你玩Play arts kai設計素體規格就已經有心理準備Joint位突架啦
你batmanx3都唔係無e個問題
咁樣即係接 ...

batman本身肌肉大隻,而且JOINT位黑/灰色,唔會太多突出黎既感覺,

所以個JOINT位唔會好誇張,唔會一望埋去就比JOINT位吸引.

但係神奇女俠隻手臂幼細,個JOINT位無跟著造細一點配合幼手,

因為無任何裝飾或盔甲,手臂係肌膚顏色,無啦啦突左一粒波出黎,所以感覺係特別難睇同埋突出,

就算隻女角整到好靚,但唔覺意望埋去,仍然會比個JOINT吸引反感...

而HT同PA雙入,PA只為左齊一套並唔係我接受佢個JOINT.

賞金獵人 發表於 21-7-2016 05:37 PM
batman本身肌肉大隻,而且JOINT位黑/灰色,唔會太多突出黎既感覺,

所以個JOINT位唔會好誇張,唔會一望埋 ...

剛入手PA 神奇女俠, 不過面相一般, 遲些再POST
cena1908 發表於 21-7-2016 09:27 AM
師兄大果隻係咩東東

HAHA, 失敗之作。本想自改Mattel 隻Armored Batman, 可惜太硬膠, 只改了下肢及頭。

jeffloh 發表於 23-6-2016 09:48 AM
我都無玩playarts好耐了, 記得第一隻蛇叔係唔過3百蚊, 之後arkham系列就每次加五十, 一百咁加. 當個價位 ...

我同你情況好似,我到過了$700後就唔再入了,再加上佢無視比例,想一同DISPLAY都唔夾,再出幾靚都放棄...:38: