Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Play Arts 改裝甲蝙蝠俠開盒

69 發表於 24-6-2016 12:45 AM
髖關節不耐玩?
一格一格咁,點會不耐玩呀......唔好玩就真...

playarts 關節呀.....其實都不用多問。:no:
請問師兄有冇買之前PLAY ARTS GE BTAMAN~
可唔可以拍埋一齊影張相
我想知會唔會又高度不一:(
kinkin96 發表於 25-6-2016 06:37 PM
請問師兄有冇買之前PLAY ARTS GE BTAMAN~
可唔可以拍埋一齊影張相
我想知會唔會又高度不一

呢款PA BVS 系列,人設係細隻D

Batman v Superman: Dawn of Justice Play Arts Kai Batman
Size: about W180mm × D120mm × H247mm

Batman v Superman: Dawn of Justice Play Arts Kai Armoured Batman
Size: about W260mm × D80mm × H250mm

Batman: Arkham Origins Play Arts Kai Batman
Size: about W320mm × D70mm × H270mm

高度分別 247 / 250 / 270MM
thanks 師兄:))))
Play arts 今冷無乜大改造型,反而更好睇受落.
改埋條硬膠披風,舒服晒。

賞金獵人 發表於 25-6-2016 07:13 PM
呢款PA BVS 系列,人設係細隻D

GOOD PHOTO, THX
mugfei 發表於 26-6-2016 07:01 PM
改埋條硬膠披風,舒服晒。

真係好正喎:handshake:

請問件黑披係邊到有得買?
賞金獵人 發表於 26-6-2016 07:05 PM
真係好正喎

請問件黑披係邊到有得買?

呢件披風係舊物, 由MEDICOM 隻黑武士拆出來的。以前亂買玩具係咪都入,唗錢之餘無地方放, 好處係而家屋企好多散件。:49:
好想將兩隻都改軟披,好玩好多,硬披好難平衡
改用布cape馬上好好多. 我之前都有說其中一個我最唔喜歡play arts的地方就係佢塊硬直cape, 令到figure幾可動都好, 都會比cape頂住而做唔出太多pose. 正奇怪cape好似太大, 原來是1/6的比例, 咁唔怪得了~
jeffloh 發表於 27-6-2016 09:06 AM
改用布cape馬上好好多. 我之前都有說其中一個我最唔喜歡play arts的地方就係佢塊硬直cape, 令到figure幾可 ...

好在medicom 身型較矮,勉強可以接受。之前想用ht batman 就真係太oversize。
賞金獵人 發表於 23-6-2016 02:52 PM
援一個
氣勢都出來了...就差神奇女俠...
3隻之中,裝甲BATMAN造型上色同感覺比較好,值得入手 ...

{:1_377:}

你等到了
ww出咗

我見到實物隻手joint位突晒出黎好唔靚...

可能買HT果隻(包膠手)...

還在考慮要不要雙入:36:
賞金獵人 發表於 20-7-2016 10:06 PM
我見到實物隻手joint位突晒出黎好唔靚...

可能買HT果隻(包膠手)...

你玩Play arts kai設計素體規格就已經有心理準備Joint位突架啦
你batmanx3都唔係無e個問題
咁樣即係接受咗?

頭雕好讚