Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Enterbay 預告:1/9 比例 NBA球星系列 可動人偶 即將推出~

nela 發表於 20-7-2016 04:27 PM
在 CWB 開賣了,咖哩仔痴發菱

還有 高比2Body set, Rodman, ...等賣,不過無 jordan

散貨場! 高比2Body set Y拍仲平過佢:(
小弟資經淺,請問cwb係咩黎?
散貨場係y拍?

Causeway bay  發表於 21-7-2016 12:01 AM
哈哈..原來係咁,我以為有開心大發現有新蒲點..thz 師兄
老實講其實出得幾好,1/9 絕對有1/6 水準.
對手我又覺得問題不大,粗左少少.但如果唔咁樣做關節我都唔知可以點做喎……
bbkill 發表於 22-7-2016 04:45 PM
老實講其實出得幾好,1/9 絕對有1/6 水準.
對手我又覺得問題不大,粗左少少.但如果唔咁樣做關節我都唔知可以 ...

初頭覺得上臂真係幾怪, 但睇完實物同好多人玩唔同pose都尚算自然, 可動性應該幾高幾好玩. 如果多啲舊星都出咁就大鑊.
今日去希慎睇個實物, 都叫可接受,同埋佢手臂設計唔同左, 都唔係差呀, 之前手臂最多屈到90度, 好多動作做唔到...
如果出番JORDAN $780 都照去馬...!
我買左Harden 晚晚返家同佢擺pose , 可玩性高既

My 1:9 rate size Golden State Warrios half court,
遲D再同大家分享多D相!! ^^

暫時嚟講 , Harden  喺呢個系列係出得最似 , John Wall 就直頭唔知佢係邊位?

師兄d相好正呀!!
可唔可以分享下去邊度搵合比例既圖整half court? 另外個籃球架係咪Mcfarlane系列?
多謝大家識貨^^

Court我係Google search 你想要球隊 eg. Golden State Warriors court

揀張像素大既按比例拎去印刷公司print (eg.: NBA Court 1:1 size: 94尺 x 50尺)

1:9 size:  10.4尺 x 5.6尺)

睇相唔覺,其實印出黎近緊有少少蒙....haha...
riderfun 發表於 17-10-2016 11:36 AM
暫時嚟講 , Harden  喺呢個系列係出得最似 , John Wall 就直頭唔知佢係邊位?

What are you talking about, John Wall looks exactly like him...

Can I ask where did you find the home jersey for Harden? Thanks.
哈哈...師兄,似唔似其實好主觀,唔緊要, ^^
因為我都有買John Wall,我覺得算似架,
不過可能平時睇波好少見到John Wall天然呆個樣,
所以有師兄覺得唔似,好似打開波或者做開運動既師兄都知,
打波既時候點會天然呆架?所以wb0果隻我冇興趣,個樣唔係唔似,
係WB0打波好有激情,個頭雕天然呆得誇張,(除非岩岩訓醒),
如果依個系列每個球員多個表情就好啦!!!(眼見1/12表情多到,有排玩)

上屆監視器James Harden既Home jersey我係自DIY架,D logo 同字我係自己貼上去、晝上去......
(遠睇厄得下人,近睇嚇親人,哈哈,因為坊間未見有得買.....搵人訂造另計)