Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Enterbay 預告:1/9 比例 NBA球星系列 可動人偶 即將推出~

luckily, they didn't do KD yet for this line.
我覺得CURRY好醜樣, 樣唔似隻玩具就唔值尼個價, BODY 用shf 果類型係倒退. 如果今年動漫推1:9, 咁真係慳唔小.
anfernee217 發表於 4-7-2016 04:57 PM
真心唔覺得差喎,比起1:6好玩好多

俾人小爆既2頭肌, 有人講話係因為未扭正, 睇落又有啲似. 呢兩張睇落好正常冇之前咁怪
mj23 發表於 14-7-2016 02:48 AM
俾人小爆既2頭肌, 有人講話係因為未扭正, 睇落又有啲似. 呢兩張睇落好正常冇之前咁怪

其實只要去理解一下1:9系列唔係要重複1:6(當今兩大MVP在所難免),而係出一個好扭可動高嘅玩味系列同時不失一向EB頭雕水準(當然跌咗watt,可能咖哩仔比較靚仔,等占士睇下雕成點)
chungyuihing 發表於 14-7-2016 07:27 AM
其實只要去理解一下1:9系列唔係要重複1:6(當今兩大MVP在所難免),而係出一個好扭可動高
都岩既, 始終1:6 body 限制多, 1:9 呢隻關節多, 擺既動作多左玩味都高左
[quote]chungyuihing 發表於 14-7-2016 07:27 AM
其實只要去理解一下1:9系列唔係要重複1:6(當今兩大MVP在所難免),而係出一個好扭可動高

關節外露雖然唔靚,但依隻不失為之好物!

(ps.手帶及牙膠自制,識玩應該要咁玩,^^'')
其實Harden出咗未?唔見有人貼~
ZARD 發表於 14-7-2016 07:45 PM
其實Harden出咗未?唔見有人貼~

市上最貴既防守監視器同curry同日出,不過可能佢比curry少fans,又冇鞋送,所以可能少人買,所以更加少人post掛........
natde 發表於 14-7-2016 08:18 PM
市上最貴既防守監視器同curry同日出,不過可能佢比curry少fans,又冇鞋送,所以可能少人買,所以更加少人p ...

少fans 少人買, 或者買左既師兄冇人貼出黎
natde 發表於 14-7-2016 04:47 PM
關節外露雖然唔靚,但依隻不失為之好物!

(ps.手帶及牙膠自制,識玩應該要咁玩,^^' ...

師兄你用咩整? 1:6 配件?

我也是初哥,請見笑,手帶方面隨意用什麼物料都可以,薄身就OK,我曾經諗過用真手帶的物料,但太厚,最後決定用紙(紙盒)
剛巧是籃色,剪出理想的比例就OK啦!

而牙膠方面,不是用1:6的,而是用插頭的膠套(有圓頭效果更佳)
今次用的是膠套的頂端,Cut出你想要既形狀,再用尖咀鉗夾出弧形及坑紋,
由於今次1/9 curry個咀沒有預你裝牙膠,所以最後用上雙面膠紙把兩者結合(唔好亂諗,^^')

一來不留痕,二來方便拆出黎!(暨方便,又快捷)

搞掂啦!!!(不過都衛冕唔到,謂有叫埋KD35黎啦)

ps.如果用熱溶膠制作牙膠可能效果重好...
natde 發表於 15-7-2016 01:54 PM
我也是初哥,請見笑,手帶方面隨意用什麼物料都可以,薄身就OK,我曾經諗過用真手帶的物料,但太厚,最後決 ...

欣賞師兄既創意! 勁! 哈哈

btw 如果出埋kd, thompson 可以組返成隊勇士出黎
在 CWB 開賣了,咖哩仔痴發菱

還有 高比2Body set, Rodman, ...等賣,不過無 jordan