Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Avengers: AOU 1/6th scale Hulkbuster Collectible Figure

{:1_203:}16 LED又如何?就算廿粒LED都一樣....相信都係手還手...腳還腳...身體還身體獨立供電....會有幾多走線位有幾複雜??...  ....除非佢可以中央供電啦...再加一個USB供電位就夠GIMMICK啦....

心口可以打開展示MARK43係咪好似杯蓋就咁打開無其它連動機關??.....又睇過幾張官圖都唔覺有其它開合式隱藏機關可以展示把玩..得兩三個基本蓋打開...  ....話就話1比6但身形成隻1比4咁大...無D外甲打開露下械真係浪費左咁巨大身形 ....另外官圖咁多動作都唔覺條腰有轉動過...個spec又唔寫有幾多可動關節point....活動結構複雜極都有限啦..... .....幾張官圖除左夠大隻之外根本說服唔到我比錢....只可以講係一隻掛滿燈飾嘅大膠....對我來講4千比多你啦  ....況且仲有大把玩具FIGURE向我召手...要審慎理財....有愛大家就衝吧..

咁大隻5000元我個人認為可以接受,但設計上面蓋揭唔起放入一隻細IM就令我唔訂既原因,HT有心做應該可以做到的!
se1380 發表於 3-3-2015 10:32 PM
過5K一隻膠玩具,我放棄了,去多次台灣好過

有同感...原本想訂,當知道成五千蚊有多,放棄了....{:1_220:}
johndeere1100 發表於 4-3-2015 03:18 PM
我之前買過呢隻SIDESHOW 不可動的HULKBUSTER, 53CM高, 連運費都差吾多4000, HT大隻D,細緻可動又多燈, 重有 ...

同外國比我地一定係幸福好多啦! d 鬼佬又要比關稅又要比運費, 隻 hulkbuster
sideshow 都要賣八百幾美金!但佢地都零願泥緊兩年節衣縮食去儲錢買,因為
佢地都認為 HT 嘅出品就係正, 個個跌呔入坑!所以我地應該支持下本地公司架。

頭先睇完版, 即落訂, 唔洗再諗, 有心有力唔洗講嘢行落去訂,  無心無力唯有係度酸一下..

問咗D情報:

件膠嘢都成6KG, 如果用diecast, 12KG唔走得甩.. 如果有diecast版, 咁重真係玩得到??

入面個半身像係可以成個攞出來, ,着到燈.. 呢個都係賣點
skyhawk 發表於 4-3-2015 04:23 PM
頭先睇完版, 即落訂, 唔洗再諗, 有心有力唔洗講嘢行落去訂,  無心無力唯有係度酸一下..

congratulations, the hulkbuster is no doubt one of the most masterfully
crafted 1/6 scale figure ever in HT history!

我唔明D人點解咁執著要diecast,因為重D先覺得抵買?:DD
BatIron 發表於 4-3-2015 03:00 PM
都係果句:有心有力>去馬
剛訂了2隻。。
師兄係炒定自用?:shiny:
zoreyoi 發表於 4-3-2015 04:33 PM
我唔明D人點解咁執著要diecast,因為重D先覺得抵買?

呢D好正常姐, C9去買個橙都要逐個抖下佢夠唔夠重, 人之常情, 唔怪得人:(
cartoon 發表於 4-3-2015 04:01 PM
16 LED又如何?就算廿粒LED都一樣....相信都係手還手...腳還腳...身體還身體獨立供電....會有幾多 ...

只係想回應一點,1/6係整體SIZE比例,而唔係一定=12吋,話晒都放到個人入去,起碼有兩個至兩個半人咁高,所以就算1/6左都會好似1/4人偶咁大隻

(我已經嫌佢唔夠高...)
其實個 mark 43 半身像可以着燈又可以拆出
泥擺, 淨係呢件都值 6 魚啦。

{:1_203:}唔訂完全無酸嘅感覺....慳左5千反而有暢快感覺.....  .....除非你想儲齊晒IRONMAN啦....一萬文你都要比佢食...

己經非常支持本地公司,不過吾會盲目支持。
不肖生 發表於 4-3-2015 02:52 PM
個線條真係差,我自己並不偏愛修長型設計.
其實好似H.Buster咁厚重扎實而乎有少許粗糙感設計風格我係幾OK ...

如果講霸氣, 反而 ht 隻 thanos 有型d, 起碼企出黎有feel.

e+隻 hulkbuster, 感覺上得個大字...手腳設計好唔協調, 簡單一句: 睇落去唔舒服
鐘意一萬蚊都值得,唔鐘意一百蚊都唔會買,睇你地夠唔夠愛啦。我就覺得OK ,所以我會訂