Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] [火線下的美國隊長] 速評 SHF Captain (CW ver.)

要主觀講野 不如吾好開post 自己係個腦諗咪得lor
killerkat 發表於 5-6-2016 06:57 PM
不如解釋番邊度個個話windu似猩猩先la

我覺得似喎,的確係似猩猩,唔似人類,根本係班盲撐SHF嘅至會覺得唔似猩猩囉:ar:
隨感一亡魂 發表於 4-6-2016 07:49 PM
咁樣講啦, 我將卡通樣同真人樣粗略地分成兩個程度黎講, 卡通樣易D, 真人樣難D。
SHF系列連卡通樣都俾人 ...

依位哥仔好野呀,依D咪point囉,原來依度都有正常人,好感動:$

根本SHF的確係垃圾,真人樣唔似唔洗講,連公仔樣都唔似個下都大把人讚個度好野:x

高層次嘅人玩高層次嘅野,垃圾佬玩垃圾,其實好正常,佢地硬要話件垃圾係正野,不斷出post話幾正幾正,根本係成班HEHE互打飛機自high表現,你地覺得屎幾好味幾正係你地嘅事,你地食飽佢,你地一世都唔會影響到我高層次嘅思維囉:!
gumng 發表於 4-6-2016 03:49 PM
"以真人為目標, 但縮到變細比例, 一開始就係錯??"

錯係邊呢?? 錯在技術唔夠??

邊個5毛叻仔話SW似?你講班SHF打手?我覺得SW系列都一樣唔似喎,最似咪白兵係白色囉,黑武士係黑色囉,仲有乜野似?
隨感一亡魂樓主,我某程度上0都明白你睇法,不過大家可能文字上有誤會,相信你係愛玩具之人,愛之深責之切。不過彼得陳先生,雖然大家睇法唔同,你喜歡孩記,其他人喜歡shf,figma,本身係冇問題既,但係你唔好人身攻擊其他人,一個"和諧"既討論區係可以有唔同既意見之外,但大家都可以有"和平"討論,謝謝。
peterchan 發表於 5-6-2016 09:29 PM
邊個5毛叻仔話SW似?你講班SHF打手?我覺得SW系列都一樣唔似喎,最似咪白兵係白色囉,黑武士係黑色囉,仲 ...

最似更係陳生你啦!!
過咗鐘啦, 肯定又唔記得食, 先至半夜走出來鬧人5毛啦 ??
高層次

natde 發表於 6-6-2016 04:11 AM
隨感一亡魂樓主,我某程度上0都明白你睇法,不過大家可能文字上有誤會,相信你係愛玩具之人,愛之深責之切 ...

多謝你體諒。愛之深就唔敢講,玩開玩具既,拿上手自然會有多少睇法,我鍾意分享下遮,之不過有D人覺得佢果套睇法就係權威係絕對,全世界要以佢為準則,6"就只可以係咁,或marvel野就一定要仿真人,無其他可能性,唔可以有唔同意見唔同期望,唔可以唔接受,咁我都無辦法。年青人嘛,我早幾年都覺得自已係世界上最聰明既人既。
正如有D人睇戲,個導演將三粒鐘既故事夾硬塞入個半鐘,結果當然係無頭無尾或快過過山車,但肯定會有D人跳出黎話「有咩問題?我鍾意喎?個半鐘你想點?係咁架啦!」咁樣,要求觀眾妥協。咁佢鍾意協妥,係無問題既,佢覺得我唔識欣賞,都無所謂既,只不過我會覺得個導演連最基本取捨既功力都無,或佢嘗試過但失敗左啦,然後咁都收貨覺得套戲好好睇既觀眾無要求咁遮。之不過我唔想再繼續拗黎拗去,無意思。

順帶一提,Peter依條痴線佬擺明係黎反串既,就係因為有依種笨大死忠拉仇恨,於是就有peter依種人用同樣既手段醜化返笨大,天理循環遮。
隨感一亡魂 發表於 6-6-2016 03:06 PM
多謝你體諒。愛之深就唔敢講,玩開玩具既,拿上手自然會有多少睇法,我鍾意分享下遮,之不過有D人覺得佢 ...

原本諗住你係正常人,識分好貨 垃圾貨,點知你原來咁岸居話我係痴線佬,你個岸居佬真係唔識野:ar:

我玩孩記figure玩咗十幾年,小朋友你幾歲呀?我雖然都唔係乜都買,但大部分美漫系列都有買,其他唔講,就只講依個post嘅CA同SW系列,隻windo的確係似猩猩,隻隊長的確係唔掂,完全唔似真人,身體比例又差,又冇靈魂,請問小朋友你覺得我邊句講錯?

依度係咪成班五毛係度盲撐SHF?大把有玩開孩記嘅都心裡有數:ar:
natde 發表於 6-6-2016 04:11 AM
隨感一亡魂樓主,我某程度上0都明白你睇法,不過大家可能文字上有誤會,相信你係愛玩具之人,愛之深責之切 ...

要和諧你上大陸啦,個個玻璃心唔比得人批評就唔好上討論區了。

依個亡魂佬明知shf係垃圾都仲要買,你仲懶醒話明白佢點解會買,喂,我都想知呀,點解有孩記唔買,點解明知係垃圾反而會買ge?
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
為左似定唔似就變左罵戰post :oh:
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
之前既回覆俾人reject,但係我都想講大家有不同意見既同時,請尊重別人,還有各位師兄發帖唔係預左俾人批評,難道出街同人吹水就預左俾人問候,有些事相信,大家懂的,謝謝