Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年11月 METAL ROBOT魂(Ka signature) <SIDE MS> Ex-S GUNDAM (官圖P14)

有港魂可以用卡比錢就買啦,不過始終比較想要正統高達配色個款多d:44:
如果可以&#32567;甲同作變型:76:B記開¥30000都敢死架
sonicking 發表於 24-4-2016 11:31 AM
有寫"Gundam Fix Figuration", 其實沒有寫"robot魂"

我見到, 但有KA SIGNATURE, 同埋真係見唔到有METAL...
希望不是robot魂
「Ka signature」 即係ROBOT魂啦, 應該係貴版ROBOT魂

雜誌個title 用GFF 因為咁&#21873;一齊介紹Katoki 設計0既高達&#21867;
兩蚊 發表於 24-4-2016 12:37 PM
「Ka signature」 即係ROBOT魂啦, 應該係貴版ROBOT魂

雜誌個title 用GFF 因為咁&#21873;一齊介紹Katoki  ...

Metal Composite 有出過 "Ver. Ka".  

但我也相信這是貴版ROBOT魂.
sonicking 發表於 24-4-2016 12:58 PM
Metal Composite 有出過 "Ver. Ka".  

但我也相信這是貴版ROBOT魂.

其實吾係全GFF系列都係Katoki操刀咩?
ROBOT魂 or metal composite 都有用GFF

但用KA SIGNATURE 就即係ROBOT魂果類...

就算Metal Composite 有出過 "Ver. Ka".  都吾關事
其實EX-S笨大一定會出橙色,留上有師兄講過變形卸甲會開&#165;30000都敢死,我覺得佢出完呢再出隻橙色都敢出&#165;30000。
colgat 發表於 24-4-2016 02:47 PM
其實EX-S笨大一定會出橙色,留上有師兄講過變形卸甲會開&yen;30000都敢死,我覺得佢出完呢再出隻橙色都敢 ...

當限定斷手我改色唔改關節都開咁既價,笨大開30000日元亦係合情合理
當年的 GFF 13, 如果今天出 Robot 魂, 起碼 2K 起跳吧?

如果佢出deep strilker笨大3K起跳我都信。:o
hk小文 發表於 24-4-2016 03:10 PM
當年的 GFF 13, 如果今天出 Robot 魂, 起碼 2K 起跳吧?

我估Ex-S 貴不肖子少少, Deep Strike應該要Ex-S 一倍價錢...2K5喇我估:he:
請問Ex-S Gundam有幾多隻配色?

我喜歡以下:
http://gundam.wikia.com/wiki/MSA-0011(Ext)_Ex-S_Gundam
看樣子應該是同FIX一樣模式,EX-S可卸甲成S,再推出原色版及紅色EX-S.S.deep strilker
GFF METAL 已是名存實亡UNICORN 無限改色罷了 EX-S出可變版似乎遙遙無期