Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年11月 METAL ROBOT魂(Ka signature) <SIDE MS> Ex-S GUNDAM (官圖P14)

EX-S咪就係katoki設計...
FAZZZZ 發表於 25-3-2016 04:05 PM
肩.備包...許多地方都做太小 ,雖然出在R魂但以它造型也沒能期待它能這麼可動,能否給點氣勢  EX-S真的不適合 ...

肩甲的確係細左D,但EX-S同Ka Signature系列都係親生,應該無比這系列更適合...

我覺得負責KA Sign既成員已經很有誠意的了....用左幾年等系列技術成熟先出EX-S
Z plus 同FA zz 都有望了
呢隻死得人多... 但無錢又無地方, 睇你地REPORT算...
小弟孤陋寡聞,ex-s不就是ka氏設計的嗎?為何又分甚麼ka版呢?
其實Ka sign發布個幾隻 б①時候就覺得:嗯,只只都有部分少少似,應該可以出得S Gundam啦喂
:x發d出官圖啦
成個背部推進器,膝關節上的光劍收納部份微形化了'

泥緊可能會有EX-s既Ms少女出場
THOUTHER 發表於 25-3-2016 02:20 PM
呢隻Ex-S GUNDAM係KA版一定唔平,分分鐘要兩隻金牛先搞得掂,不過比起呢隻小弟更想要紐迪塞斯的量產型MS RM ...

Hguc long time ago.....
eric 發表於 26-3-2016 08:10 PM
成個背部推進器,膝關節上的光劍收納部份微形化了'

如此設定讓ex-s變成沒氣勢   
ex-s是ka設計不代表實物就是他的版本最適合,
例:初鋼是大河原邦男設計,但我覺得最棒的版本是ka版

這個定價能否&#33073;裝備回復S先?:58:
否則對不起吧

這是耐玩性啦賣點一
賣點二:分體變型
Soul 發表於 26-3-2016 08:56 PM
Hguc long time ago.....

小弟都知有HGUC模型,但小弟很懶,不想再砌模型了,而且HGUC模型只有一種兵裝,根據設定RMS-141 Xekueins是有三種兵裝可以替換的,所以小弟希望B社可以出齊三種兵裝!
呢隻好吸引呢!!
入硬之作
coldstone 發表於 25-3-2016 10:50 PM
小弟孤陋寡聞,ex-s不就是ka氏設計的嗎?為何又分甚麼ka版呢?

係講緊個系列叫KA signature,即係佢冠名監修整個設計製作同出品,而唔凈指佢獨特設計o既KA版