Toysdaily 玩具日報

查看: 28399|回復: 76

[詢問] 有冇人同我一樣好憎P Bandai HK D貨成日短時間賣完?

是敢的,我自己經常係P Bandai HK 訂模型,由佢登錄香港到依加,訂過無數產品,近呢一兩年,D模型越來越難訂.係面書㳄次都有大量幾人訂唔到而唔高興,好多人話係有人圍訂/P Bandai HK有員工自己攞D貨再賣出去, 雖然兩樣都冇人可以證實,但係真心講點會一開賣幾分鐘就賣曬?! 有冇Ching 同我一樣已經忍無可忍? 可以留言一齊討論下
現時點、皆旺 職業買手炒家所為……

(更不排除有貪污可能)
司馬易 發表於 21-5-2016 01:31 AM

(更不排除有貪污可能)

普通shf可以炒貴4至500蚊,心照啦。
司馬易 發表於 21-5-2016 01:31 AM

(更不排除有貪污可能)

個Bandai 又係,改做每人限買2件就冇事啦,明知好多人成日買唔到,都唔諗下改善辨法
原因是貨量不多,   其次是有很多玩家都在玩具店訂, 因為交收方便, 不用預約。   結果一開訂, 很快便售完。

我發覺好快賣完,但過一段時間又會出現有貨
昨晚再販ZOGOK同JUAGGU,晚上七八點發現時已經OUT OF STOCK,但係到十一點幾又有返,立即買左一SET,買完又變返OUT OF STOCK我估係購物車容許人大量加入貨品
訂開MG的
我覺得最大問題係
個開訂公怖日期次次都未出,但係個ITEM已經ON LIST而且仲 次次都已經售罄,都唔知係唔係有內定?
下下都要等第2水....先買到
lukkamtim 發表於 21-5-2016 05:43 PM
我發覺好快賣完,但過一段時間又會出現有貨
昨晚再販ZOGOK同JUAGGU,晚上七八點發現時已經OUT OF STOCK, ...

我就係琴日訂唔到JUAGGU...忍唔住開帖
其實BANDAI員工就無必要同你搶,佢直接扣起就係,
係得個網有數比你入既,就一定係經員工人手輸入賣比你
同你搶貨既係街外人,仲一次開10個網頁,每個買盡咁
其實個情況就同以前既mmorpg咁,
你當P Bandai野係RO入面隻天使波利,有成打人開外掛係度搶打天夾咁
你唔係無機會打天使波利,不過你要同10隻外掛搶好難搶咁LO
上星期四行過信和北姑住一樓見仲收緊訂(平均貴大概40%),終於晃然大悟
應該向日本 Bandai 反影, 中國人地方都係多喇渣嘢
RoyFocker22 發表於 23-5-2016 10:45 PM
應該向日本 Bandai 反影, 中國人地方都係多喇渣嘢

我係面書message 左P Bandai,佢冇覆我......
少少離題
有冇人因為P Bandai HK的出現,令部份玩具太難買/價錢定得比一般高 ,而少左買玩具?

自從上年隻MG 雙龍(電影版) 公佈限定出之後,就對這間公司非常失望
始終都係五子主角之一,又唔係稀有角色
等左超過10年,利用玩家的情意結+儲齊5子的強迫症心態
就以"限定"的名義賣貴1/3

由於覺得物無所值,加上對笨大的失望
自此之後買少左好多模型了.................
keithsuen 發表於 23-5-2016 10:51 PM
我係面書message 左P Bandai,佢冇覆我......

面書係廢柴MARKETING, 特點係喜歡出後DASH DKLM電郵, 興趣是利用垃圾電郵嘲笑一般遊客. 能力係乜都唔關佢事, 有事請EMAIL 客服

一詞曰: 冗員
香港P笨大係香港namcx管埋,老闆要訂野都要自己上pb親自訂,佢地好有規矩的(公司高層堅有日本人),絕無圍內分貨之嫌:78:(如果有得圍內分貨既話,我訂mb命運就唔洗咁辛苦啦、開句聲就得{:1_207:}