Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Captain America Civil War: Hot Toys 1/6 Hawkeye collectible figure

BobaFett 發表於 16-3-2016 08:17 PM
唔明点解电影唔整個頭盔比鷹眼, 似翻漫畫, 型D又大賣....

其實又係喎,如好似師兄你咁講加返個頭盔,的確係幾唔錯,又可以有多啲新鮮感又近返個漫畫造型
chill out guys. it's just a toy.
I guess that everyone understand the purpose of the exposed elbow joint - is to allow the flexed pose of holding the arrow
if it's rubber joint then for sure will not last long.
initially i do think that the joint looked ugly,
but i bet most of the people will display hawkeye with his arrow and bow, with his left elbow flexed right?
no hard feelings bro.
其實包膠手想做到射箭效果基本無可能
夾硬做都唔會好睇
但係如果整多隻可換包膠手俾人玩下, 其實又唔係唔得
like可動,換可動手,like 美觀,換包膠手
鷹眼都出到第3隻啦
頭雕無進步,係呢d地方諗下計麻
睇下HT肯唔肯做架者
elliottlai 發表於 16-3-2016 08:45 PM
我都唔明一句理性少少點解可今呢位師兄咁燥,就當我用詞不當好未?我都已一直解釋並無惡意,如師兄仍如此不 ...

呀師兄,現家好似係你不滿,仲多過我
係你自已話
「或者真係有D技術係包膠得黎點屈都唔會爆係我唔知都未定..咁你話我知咪得囉..唔好燥」
前設係,既然你認為自已知識不足、孤陋寡聞,咁你謙卑咁請教人,有乜問題?

仲有,閣下唔好係度扮大方,咩「我錯曬好未、我唔著」等晦氣說話,我從來無要求過你道歉
你有野唔滿意,唔明,可以係度繼續講

有理通天下,無理步難行
明未?

depressant 發表於 16-3-2016 09:52 PM
chill out guys. it's just a toy.
I guess that everyone understand the purpose of the exposed elbow  ...

dude, I'm chill enough
but look at his reply
he just a kid
lili 發表於 16-3-2016 09:52 PM
其實包膠手想做到射箭效果基本無可能
夾硬做都唔會好睇
但係如果整多隻可換包膠手俾人玩下, 其實又唔係唔 ...

點解師兄會認為包膠手想做到射箭效果基本無可能?

可參考下Damtoys 岩岩出既sdu大隻輝手臂
仲有樓上師兄post張rambo

呢兩張相都係我係內地討論區,兵人在線下載既

希望大家可以睇清楚

唔好咩都第一時間就話耍手擰頭,咩都話做唔到

點解人地細廠得,HT咁大唔得?
冇人雕頭嗎??成日返用舊頭, 真係冇哂吸引力
heewing 發表於 16-3-2016 10:23 PM
有圖有真相(網上搵到的)....其實可以再屈得勁D的....我見過曾經有屈向後扮箭筒拎箭POSE 0既相....

我就覺得HT HEA住做,一味低成本高效益,以前RAMBO包膠手質數個種HEART唔知去邊,你睇返HT極品GI JOE ROADBLOCK就知啦,為了遷就"拎槍有型",居然整隻機械人手關節過佢?你當ROADBLOCK係TERMINATOR?講返近D,隻AOU Hawkeye又係偷工減料貨色,隻BOOT係啤膠一件過,想要企得穩唔該落STAND,HEART?我FEEL唔到囉:38:
哈哈,我扮大方?好啦好啦,閣下真係咁認為就咁啦,其實我由始至終都係無惡意,我句當我錯亦唔係咩晦氣說話,但算喇,再解釋亦只會越描越黑,睇返可能真係果句理性啲令到閣下咁不爽,我只好再鄭重道歉一次,自問我無任何攻擊嘅言詞,如閣下仍介意嘅我亦無法子了,我知你無要我道歉,我只係想係度吹下水傾下計講下玩具經,無心引起不滿,回埋呢句大家就當粉筆子抹左佢喇好嘛,不如講返啲 figures  啦,我浪費左大家好多版面喇,哈哈,唔好意思
包膠爆少少又要換比客…而且吾留一手以後點出鷹眼呀:$呢
quincy 發表於 16-3-2016 10:19 PM

希望大家可以睇清楚

HT同人地Damtoys最大個分別係咩﹖
你都識講HT係大廠、Damtoys等等係細廠,
凡係細廠都係傾盡心思做好產品省靚招牌,
大廠就一定慳成本、咬老本,
你睇全世界玩具牌子Bandai、Medicom、Hasbro等等點做法就知…
恭喜哂HT真正躋身玩具大廠名牌之列:58:
不過為了一隻靚手,又要另買一個包膠素體,唉…$1400+600(我估),結果要二千銀。
HK figure fans really have to take it easy.......
quincy 發表於 16-3-2016 10:19 PM

希望大家可以睇清楚

唉,呢一兩年 hottoys 係明顯無曬 heart,
呢隻 hawkeye 隻手同 a1 一樣,講真我覺得佢拉弓個張相都係就角度,
無外觀無可動....
最近戰損 t伯伯應該係白髮佢地又整啡髪,
大大份嘅 bvs batman 同 armoured batman身型又錯曬,
hottoys 已經今時吾同往日,我要講清楚我吾係個啲所謂嘅 haters,
我失望係因為對 hottoys 有愛,玩左好多年,
吾想因為依加的 " 次貨 " 浪費左咁耐以嚟嘅收藏,
更可悲係有愛嘅角色 hottoys 出得吾好就無其他同類嘅選擇....
遺憾係好多人仲好滿意今時今日嘅 hottoys ,得罪講句,無要求,無進步....
有時我都吾明,點解批評 hottoys 會平人話翻轉頭,
如果 hottoys 真係聽人講而作出改善,大家都得益。
ps 我係 hottoys facebook 話隻 bvs batman 身型有問題比人鬧到隻狗咁....