Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Captain America Civil War: Hot Toys 1/6 Hawkeye collectible figure

HT really think we will buy those hero in every year......to collect a term of CA, IM and BW, etc..............:he:
今集套衫幾靚,我中意紫紫地色,不過最最最重要嘅頭雕就同BW一樣,做極唔似!想點先?:74:唔會入!
其實都可以出拉箭手部件,一石二鳥。
呢隻唔使急,第二版都跌,呢隻都難逃一跌!
elliottlai 發表於 16-3-2016 06:09 PM
師兄..唔洗咁燥既..我又唔係插.傾下計咁啫.唔洗咁重火嘛..就算係.包膠可以屈到咁.咁會唔會好容易爆 ...

1. 講1:6 figure有包膠手,威龍出品既飛虎雄心,容錦昌包膠手,十幾年有多至今完好無缺;HT以前既SDU爆破手都係包膠手,都超過十年,亦都絕無問題,所以我睇唔到閣下,咩一年半載爆裂膠既問題。不過當然膠會老化,難以避免終有一日會壽終,但我呢兩隻figure,都已經超過十年時間,到今時今日全無破爛。
2. 以上兩隻figure,都係包膠手,威龍果隻當年$280,HT SDU $八百幾
3.Damtoys最近出既大隻輝sdu,個個讚不絕口,都係包膠手,為左拿重型既武器,或者唔同既pose,人地入面係有用鐵關節,再套膠手臂入去

十多年前既威龍、今日既Damtoys都做到及HT曾經都做過,咁到左2016年既今日,都唔願意做包膠手,咁當然你可以話係商業決定或另有原因,但係技術層面上,係度交行貨,價錢不斷上升,質素亦睇唔到有咩進步,唔係不思進取係咩??
唔明点解电影唔整個頭盔比鷹眼, 似翻漫畫, 型D又大賣....
唔明点解电影唔整個頭盔比鷹眼, 似翻漫畫, 型D又大賣....
冇乜新意,pass !
Thanks for  sharing !
elliottlai 發表於 16-3-2016 06:11 PM
或者真係有D技術係包膠得黎點屈都唔會爆係我唔知都未定..咁你話我知咪得囉..唔好燥..有時打字睇唔到語氣. ...

Besides如果你講到自已知識上不足既,你呢句
「呢隻如果用包膠手..我怕佢個拉弓動作都未必做到喎師兄..有時插都要插得理性少少先得既」
咁無乜稽既說話,我相信唔會出現
咁你應該謙卑d回覆,「師兄,點解咁講呢?願聞奇詳」,而唔係咩插都插得理性少少既說話

RE: Captain America Civil War: Hot Toys 1/6 Hawkeye collectible figure

quincy 發表於 16-3-2016 08:13 PM
1. 講1:6 figure有包膠手,威龍出品既飛虎雄心,容錦昌包膠手,十幾年有多至今完好無缺;HT以前既SDU爆破 ...

Okok,師兄,可能我真係孤陋寡聞,但我只係講出我睇法啫,可能係我用詞不當,又或者係閣下對HT愛之深恨之切都未定,以至令到閣下咁激昂,我亦唔係要為HT講說話,因呢隻我亦都唔會買,亦十分唔喜歡而家HT幾乎只為威漫出 figures 咁滯,所以我並非否定你,只係玩玩具啫,唔需太勞氣,當討論下傾下計咁,啱傾咪傾多幾句,唔喜歡嘅咁咪一笑置之囉,唔好咁燥,好嘛師兄
BobaFett 發表於 16-3-2016 08:17 PM

仲可以迫到ht造新頭添~~
今時今日, 如果個角色冇換髮型或者其他外觀上嘅改變,
我諗ht都唔會造新頭架嘞...

我都唔明一句理性少少點解可今呢位師兄咁燥,就當我用詞不當好未?我都已一直解釋並無惡意,如師兄仍如此不滿,咁我唯有講聲唔好意思,我都不再作解釋了,我錯哂好未,我講得唔啱聽咪當我無知嘅廢話囉,何必咁燥呢,唉,同埋我諗住同各同好傾下計啫,無諗到同師兄你講說話要用到謙卑嘅態度咁緊要,我唔著,咁以後師兄嘅說話我少啲插咀啦,打擾喇
Damtoys隻膠手臂爆唔爆唔知,十幾年前既HT手點樣原好無缺都唔知,
只知有外國玩家報告幾年前雷神2隻露臂版已經爆裂,
咁依家HT再出包膠都九成唔襟用。
你話HT不思進取﹖擺明係,但你要HT今時今日賺少兩個崩﹖難過登天:38:
咁出法都唔係辦法....
我等mark 46算~
尼套只入隊長同mark 46~