Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2016年8月 ROBOT魂<SIDE AB> SIRBINE 雪霸 (官圖P5)

老實人 發表於 11-8-2016 12:27 AM
已入!除去白色位有少少偏灰,其他無咩可以挑剔!

佢本體設定不嬲唔係白色wor...
定係其實有邊度係白色?我訂左未拎想知,有心理準備嘛...:(
ZION 發表於 11-8-2016 01:44 PM
定係其實有邊度係白色?我訂左未拎想知,有心理準備嘛...

我都認同有ching講本體係珍珠白係最好!實物本體白色的確係有少少沈,其他關節,口水位,上色有無出界,可動性,完全無問題
我昨天在一間店鋪中, 見到有位人兄買左呢隻同一些老變, 我見佢拆開曬盒, 我以為佢拆來檢查,

原來佢拆出來入袋, 黃加藍變綠個隻, 應該唔係想保持新鮮, 而係想偷入境,

家有老虎拿真係淒涼...............:sad:
出左喇~?~

搵唔到唔買既理由LOOO:$
如果用珍珠色加少少淡紫色令身D就完美。

期待其他角色推出。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

尋日出去
尋日出去
ZION 發表於 11-8-2016 01:44 PM
定係其實有邊度係白色?我訂左未拎想知,有心理準備嘛...

我猜是很多師兄被雪霸依個名誤導,以為是白色機?我記得OVA中也是紫灰白色為主體色…是珍珠色就更Perfect&#21655;!:$

講返依只R魂AB…除了價格,真是沒得輸呀…傑克…:handshake:
對唔住,唔係想洗版,係咁食字另外搵解決方法

想請問小弟係咪中sad貨
http://holland.pk/gy5hjvmw
http://holland.pk/z8d9ew2l
http://holland.pk/js8h5uz1
mfleo2010 發表於 11-8-2016 09:37 AM
昨天逛街有看見,但拿上手看總覺得顏色和配色有點怪,放番低等再看看師兄的分享再決定是否入手……………:5 ...

不用想太多了, 好困難才會出一次, 下次出雪霸產品唔知會係幾時
zeros2000 發表於 12-8-2016 12:06 AM
對唔住,唔係想洗版,係咁食字另外搵解決方法

想請問小弟係咪中sad貨

用吹風機(熱水)加熱再用手調正,調好後快速放入"冰水"2分鐘定型.
http://kirinstation.at.webry.info/201608/article_7.html

我未入過以前的聖戰士,唔知是不是也能o甘開馬…總之我驚艷&#21655;…:$
布拉度 發表於 11-8-2016 11:59 PM
我猜是很多師兄被雪霸依個名誤導,以為是白色機?我記得OVA中也是紫灰白色為主體色…是珍珠色就更Perfect ...

明白了,是的,雪霸的主體色是紫灰白色...但見幼好多分享都偏紫色多於灰,所以以為有其他白位
我喜愛megahouse 當年那隻雪霸的灰色, 有一種舊化的感覺:)