Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 各位有在Y拍買野的C兄請大家評評理!

深感同情。下次去第二間買啦!:Q
mf_c2000 發表於 13-2-2016 10:35 AM
本人覺得阿虎既評分制都冇乜用,
有時遇著差既買/賣家, 比負評佢就要預左自己硬食負評...唉

我都lai過野,隻ht robocop 舊當新賣畀我。只怪交收當時傻仔無check清楚,畀負評佢又畀負評返我。btw, 條友個yahoo id 系 suixxxxxxg

假如自己account清白, 比負評前要三思, 尤其是果d已經一堆負評的人, 多你一個都濕濕碎, 但佢報復你時就由冇負評變有負評, 得不償失, 不過呢單中性都唔比得真係防不勝防.
無計啦
無中人,無得做公証
你話乜就乜
其實雅虎D評分真係無咩價值,好多劣質買家賣家,而且亦好多老翻野投訴左佢都唔會捉。
雅虎只係無對手同佢搶先可以坐大,一有對手佢隨時收得…
我都試過人哋二手玩具當全新賣,
我又衰的,交收時無仔細CHECK
到發現時當然劣評佢, 佢居然劣返我.......

題外話大家有無發覺Y拍越做越衰
search engine差咗好多
以前搵transformers我鍾意search"變 金"
佢會顯示哂所有topic有變同金2個字既拍賣出嚟
因太多人topic係"變型金鋼, 變形金剛.....等等"
"變 金"以前可seach哂, 而家唔得
版面又轉咗, 好核突
而家yahoo冇得加入常用連結
勁廢
我覺得最新改版之後仲衰, 每search一次, d設定全部reset曬做預設:Q
Yahoo 新版面超衰,又難睇, 好難搵野, 邊個設計到咁低能。
而家新版面簡直係廢.......
好懷念以前未收拍賣費時的Y拍,
好多正嘢BID
http://toysdaily.com/discuz/foru ... age%3D1&page=14

Yahoo拍賣場近三年最猖獗嘅收買集團⋯差不多我玩玩具嘅朋友、有交收嘅相熟yahoo賣家⋯好多都俾呢班人害(玩)過。
啪啪聲 發表於 9-3-2016 04:04 PM
而家新版面簡直係廢.......
好懷念以前未收拍賣費時的Y拍,
好多正嘢BID

Y拍呢家除左識收$......有L嘢識咩.....仲要收咁L貴........最近改埋個廢版.....我都少左上去睇嘢好多....仲好可慳唔少錢同時間~~~~~~~~
大雄仲未執?幾次行過都無開
講起大雄玩具多年前試過bid左盒模型 出站去到佢鋪頭交收先話搵唔到, 真係時間同車費都si埋, blacklisted
大雄個friend ? 其實負評過5個眞係要誝清楚 , 我幫襯過一次 , 見佢有舖 , 最初我以為我做好自己就得 , 點知原來唔係 !
聽聞佢改左丫烏acct
但以佢果種作風 , 好快又無限負評...
我放野就限兩3個負評 , 無謂攞住貨出去交收唔倒攞返返黎