Toysdaily 玩具日報

[詢問] METAL BUILD Destiny (海涅機) 於TAMASHII NATION 2015展後於日本 魂SHOP接受訂購

Thx 各大大,我見炒起左甚至2000都被秒,怕唔知係咪出左咩事之後無大貨啫
saihttam 發表於 1-11-2015 06:13 PM
Thx 各大大,我見炒起左甚至2000都被秒,怕唔知係咪出左咩事之後無大貨啫

果d人死唔切先去買.....又或者佢地拎去其他地方炒, 我估有d人未知遲d會開訂 由其係外地人......香港大把人炒野, 就係比呢d人搞到個市咁, 沈日行街比24魚買tim....玩少陣好似會死咁...........放心啦~
(題外話)

B社 可能會有後着。

開生產線只出一批改色貨,不合B社賺盡原則 {:1_215:}

早前B社有演示 原色跟光之翼 參考商品

生產線已開,後着再出 原色光之翼版

等同獨角獸  賺盡不足為奇:what:
iamsamuel28 發表於 1-11-2015 04:55 PM
計人工和運費,會場日版當年是蝕本的……小插。

我明白你的意思.  我只說: "做生意不一定賺"   {:1_220:}
我見日本Y記拍25000日圓左右,香港炒貴好多
我估係限定翼加台座。。。
再po過,識唱嘅大家一齊唱:52:

期望她不夠派貨
作詞:CD-ROM

啱啱喺孤仔落咗訂 捐出我心肝
繼續盲目奉獻 又何妨
一轉身bandai卻公佈 魂限來清倉
為表面和睦狀況 而開朗

其實我怕偷看
如揭破市場實況 感覺太不爽

* 期望她不夠派貨 原來我坐艇大鍋
原來炒賣並非講求 付出過有幾多
期望她不夠派貨 唔係大媽會擘我
就算獻出比收成多 也是我的錯 *

原曲:坤哥 - 原來她不夠愛我
作詞:林若寧
作曲:Larry Wong
編曲:Larry Wong
監製:舒文@Zoo Music

她慷慨賜予希望 捐出我心肝
繼續盲目奉獻 又何妨
她空隙得到了倚傍 我亦能叨光
為表面和睦狀況 而開朗

其實我怕偷看
如揭破感情實況 感覺太不爽

* 原來她不夠愛我 原來我坐後備座
原來相愛並非講求 付出過有幾多
原來她只報答我 原來她都懺悔過
就算獻出比收成多 也是我的錯 *
lsivan 發表於 2-11-2015 09:38 AM
我見日本Y記拍25000日圓左右,香港炒貴好多

香港有額外運費....
我覺得而家既情況就好似當年oce獅子咁{:1_208:}
花少爺 發表於 2-11-2015 04:47 PM
我覺得而家既情況就好似當年oce獅子咁

我係怕佢孌左好次當年卡隆咁:cool:
saihttam 發表於 2-11-2015 07:34 PM
我係怕佢孌左好次當年卡隆咁

當年卡隆我都中過伏,日魂講明係抽選,我仍無預到港魂會開,被炒家贏左一仗{:1_207:}但之後個幾年炒家都無呢支歌仔唱啦,魂展熱門野例牌無限量接order,佢地想硬炒都唔得啦,週街貨{:1_374:}隻oce獅子當年大把人放得平過訂價添
花少爺 發表於 2-11-2015 10:07 PM
當年卡隆我都中過伏,日魂講明係抽選,我仍無預到港魂會開,被炒家贏左一仗但之後個幾年炒家都 ...

ching. 希望承你貴言,destiny 唔洗食炒價!
未必炒起,銷情應該一半一半

始終 有原色版嘅玩具同好,呢隻未必會入,如小弟。

留番買…今個月MB隻 突擊自由 :handshake:

After METAL BUILD Destiny (海涅機) ....1 month later
我估係限定翼no main body原色版
and 限定翼加main body原色版 set.
bandxx will earn all your $$$

iamsamuel28 發表於 3-11-2015 12:50 AM
After METAL BUILD Destiny (海涅機) ....1 month later
我估係限定翼no main body原色版
and 限定翼加ma ...

係就好,始終喜歡原色ver多點,而且玩具買小隻唔會死,炒價就唔會買