Toysdaily 玩具日報

[詢問] METAL BUILD Destiny (海涅機) 於TAMASHII NATION 2015展後於日本 魂SHOP接受訂購

地獄滾球 發表於 17-10-2015 12:36 AM
如果唔係有水晶球…又有咩理由會覺得今次港魂會冇呢?

我又問返你:
如果你唔係有水晶球…又有咩理由會覺得今次港魂會有呢?
ken_bear 發表於 17-10-2015 12:39 AM
有冇 D 反駁論點既回覆呀 ?
求求其其交行貨
點玩落去 ?

你自己前後兩個REPLY都矛盾, 我睇戲夠晒啦~
首先講到"應該唔會有",
然後就話"估下野"。
俾個讚你{:1_377:}

luciferdark 發表於 17-10-2015 01:15 AM
你自己前後兩個REPLY都矛盾, 我睇戲夠晒啦~
首先講到"應該唔會有",
然後就話"估下野"。

原來應該= "肯定"架 ?
例如我話 : A 同 B 打 各位認為邊個勝出
然後某君話 A 應該可以勝出 , 咁叫實實在在認為 ?
如果我有水晶球我就直接話 " 港魂一定唔會出 " 啦
睇唔出分別呀 ?
俾個讚你{:1_377:}
ken_bear 發表於 17-10-2015 12:48 AM
我又問返你:
如果你唔係有水晶球…又有咩理由會覺得今次港魂會有呢?

我就係根據返近哩兩年魂展隻mb同神話ex都會放日魂同港魂

我先覺得奇怪你會冇理據就話唔會放港魂…
如果你話靠估…

唔係有水晶球唔通仲有咩法寶?
地獄滾球 發表於 17-10-2015 01:39 AM
如果你話靠估…

唔係有水晶球唔通仲有咩法寶?

洗鬼咩法寶咩 , 賭運氣衣 D 野
簡簡單單一句說話 , 五十五十機會
係你地先諗到去炒呀 , 牛市 , 熊市度
真辛苦
地獄滾球 發表於 17-10-2015 01:38 AM
我就係根據返近哩兩年魂展隻mb同神話ex都會放日魂同港魂

我先覺得奇怪你會冇理據就話唔會放港魂…

奇怪 ? 大家咁話啦
上網討論區隨便吹下水都要比理據
你咪比理據囉
我覺得你 D 理據分析得唔夠詳細 , 可否用三千字解釋比大家了解下 ?
食完花生,我又估
我估港魂冇
理據:
1)正接賺円價及當地運費
2)估計今年排隊嘅大陸人數比去年減少,中國市場細咗

吹吓水唔駛太認真
師兄你唱淡港魂,一定係要散第一水貨啦
一定係搵左十九幾個大媽去排隊啦
一定係有水晶球啦
快 D 改返個 post 啦,以度只可以唱好架咋

好,大家一齊唱∼∼∼{:1_226:}
淡∼:52:淡淡∼:52:淡淡∼:52:
ken_bear 發表於 17-10-2015 01:30 AM
原來應該= "肯定"架 ?
例如我話 : A 同 B 打 各位認為邊個勝出
然後某君話 A 應該可以勝出 , 咁叫實實 ...

哈哈哈, 你啱, 咁我唔應該話你笑你
係要笑教你中文GE所有中文老師~諗深一層, 其實係咪要讚佢地? 語言偽術唔係人人教得出用得出。

同時祝你搵大媽排個堆有錢賺喎~我就唔阻你繼續用咁勁GE中文同邏輯做大茶飯啦~
你慢慢{:1_377:}

我就等日魂一出再搵老友寄番嚟, 港魂有就補多隻粗玩。
講完收工, 唔阻你。
luciferdark 發表於 17-10-2015 10:05 AM
哈哈哈, 你啱, 咁我唔應該話你笑你
係要笑教你中文GE所有中文老師~

除左避重就輕同做認字特警你仲有咩招式?
上面有師兄話出 post 要比理據
你話我唱淡係有目的,理據?證據?
你自己咪又係靠估亂 up
傻仔?大家咁話啦

係呢個毛文,要爆喇!:*唱淡港魂因為大媽要食飯!:52:
唱淡港魂因為孤仔要食飯!:52:
唱淡港魂因為我要食大茶飯!:52:

期望她不夠派貨
作詞:CD-ROM

啱啱喺孤仔落咗訂 捐出我心肝
繼續盲目奉獻 又何妨
一轉身bandai卻公佈 魂限來清倉
為表面和睦狀況 而開朗

其實我怕偷看
如揭破市場實況 感覺太不爽

* 期望她不夠派貨 原來我坐艇大鍋
原來炒賣並非講求 付出過有幾多
期望她不夠派貨 唔係大媽會擘我
就算獻出比收成多 也是我的錯 *

原曲:坤哥 - 原來她不夠愛我
作詞:林若寧
作曲:Larry Wong
編曲:Larry Wong
監製:舒文@Zoo Music

她慷慨賜予希望 捐出我心肝
繼續盲目奉獻 又何妨
她空隙得到了倚傍 我亦能叨光
為表面和睦狀況 而開朗

其實我怕偷看
如揭破感情實況 感覺太不爽

* 原來她不夠愛我 原來我坐後備座
原來相愛並非講求 付出過有幾多
原來她只報答我 原來她都懺悔過
就算獻出比收成多 也是我的錯 *
ken_bear 發表於 17-10-2015 10:17 AM
除左避重就輕同做認字特警你仲有咩招式?
上面有師兄話出 post 要比理據
你話我唱淡係有目的,理據?證 ...

唉吔, 要開始鬧人傻仔啦?
既然你都識講話比理據,
一開始用半肯定式, 後面又話估下, 有俾理據? 呢點就CD-ROM都比你好啦。
港魂近期魂SHOW MB, 什至神話都隻隻齊(EXIA 雪崩係魂SHOP)
高人你一句"應該無", 到之後俾人講完一輪就改口話係"估下"
我係純粹入來笑下, 點知被咬, 先焗住再回一次, 俾足理據你後, 真係唔回啦, 前言不對後語同直接出口鬧人傻仔GE人, 無謂。

一路叫人俾理據, 一路自己又唔俾,
前言一直不對後語, 欽敬欽敬。